Grunnoppskrift muffins

ca. 12 normalstore 45 minutter
Grunnoppskrift muffins
Stemmer: (396 stemmer)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3/4 dl melk
  • 1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Sukker
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 1/2 ss potetmel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 1/2 dl hvetemel

Variasjoner

  • • tilsett 0,5 g safran
  • • 2 ss kakao
  • • 1 1/2 dl hakket sjokolade
  • • revet skall av 1 ubehandlet sitron
  • • 1 1/2 dl ferske eller dypfryste bær
  • • 2–3 ts pepperkakekrydder
  • • 1 1/2 dl rosiner
  • • kaneldyppede eplebåter

Pynt med

  • • Dansukker Melis, lag gjerne sjabloner som du legger over kaken før du strør over melisen.
  • • glasur, 2 dl Dansukker Melis, 1-2 ss vann, lag gjerne fantasifigurer
  • • Dansukker Perlesukker
  • • med mandler og nøtter
  • • en kombinasjon av flere alternativer
  • • del dem og fyll dem med fløte, crème fraîche eller fromasj, og bær

Smelt smør og tilsett melk. La alt bli varmt uten å koke. Visp egg og sukker lett.

Bland hvetemelet med bakepulver, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det vekselvis med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Stek kakene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.

Tips
Lag overraskelsesmuffins. Legg en liten godtebit på hver muffins etter halve steketiden. Pynt med en lik godtebit når muffinsene er ferdigstekt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker