Ingredienser
100 g smør
3/4 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 1/2 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel
Variasjoner
• tilsett 0,5 g safran
• 2 ss kakao
• 1 1/2 dl hakket sjokolade
• revet skall av 1 ubehandlet sitron
• 1 1/2 dl ferske eller dypfryste bær
• 2–3 ts pepperkakekrydder
• 1 1/2 dl rosiner
• kaneldyppede eplebåter
Pynt med
• Dansukker Melis, lag gjerne sjabloner som du legger over kaken før du strør over melisen.
• glasur, 2 dl Dansukker Melis, 1-2 ss vann, lag gjerne fantasifigurer
• Dansukker Perlesukker
• med mandler og nøtter
• en kombinasjon av flere alternativer
• del dem og fyll dem med fløte, crème fraîche eller fromasj, og bær
Instruktioner
Smelt smør og tilsett melk. La alt bli varmt uten å koke. Visp egg og sukker lett.
Bland hvetemelet med bakepulver, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det vekselvis med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Stek kakene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.
Tips
Lag overraskelsesmuffins. Legg en liten godtebit på hver muffins etter halve steketiden. Pynt med en lik godtebit når muffinsene er ferdigstekt.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.