Gullans luksuseplekake

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 epler av vanlig størrelse
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1/2 dl calvados
3 ss kokosflak

2 egg
2 dl Dansukker Sukker

1 ts hele kardemommekapsler (knuses)

2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
75 g smør (smeltes)
1 dl væske: melk, fløte, vann, calvados
Kokosflak til formen

Topping
50 g smør
2 ss Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 dl havregryn
1 dl grovhakkede hasselnøtter
1/2 ts hele kardemommekapsler (knuses)

Form: rund springform på ca. 1 ½ liter
Steketid: 175 grader i ca. 35–40 min nederst i ovnen

Instruktioner

Bland calvados med muscovadorørsukkeret og kokosflakene i en bolle med lokk.

Skrell eplene og skjær dem i tynne båter, og legg dem i skålen. Sett på lokket, rist bollen, og la det så og marinere. Gjerne minst en time.

I mellomtiden lager du toppingen til kaken.
Smelt smør i en bredbunnet gryte eller stekepanne, og la det bli lysebrunt. Tilsett sukker, havregryn og nøtter, og rist under omrøring til det har fått en fin, lysebrun farge. Tilsett kardemomme, og la det avkjøles.

Visp egg og sukker luftig. Tilsett kardemommen.
Bland mel og bakepulver, og vend det inn i røren sammen med væsken (hell calvadosen ut av marinaden og bruk den som en del av væsken) og det smeltede smøret.

Hell røren i en form som er smurt og strødd med kokosflak. Ta 2/3 av toppingen og fordel den over røren i formen, og trykk deretter ned alle eplebåtene. Fordel til slutt resten av toppingen øverst, og stek kaken nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. Serveres varm eller kald med vaniljesaus.

Oppskrift Gunilla Falck, Gråbo, Sverige

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!