Gullans luksuseplekake

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 epler av vanlig størrelse
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1/2 dl calvados
3 ss kokosflak

2 egg
2 dl Dansukker Sukker

1 ts hele kardemommekapsler (knuses)

2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
75 g smør (smeltes)
1 dl væske: melk, fløte, vann, calvados
Kokosflak til formen

Topping
50 g smør
2 ss Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 dl havregryn
1 dl grovhakkede hasselnøtter
1/2 ts hele kardemommekapsler (knuses)

Form: rund springform på ca. 1 ½ liter
Steketid: 175 grader i ca. 35–40 min nederst i ovnen

Instruktioner

Bland calvados med muscovadorørsukkeret og kokosflakene i en bolle med lokk.

Skrell eplene og skjær dem i tynne båter, og legg dem i skålen. Sett på lokket, rist bollen, og la det så og marinere. Gjerne minst en time.

I mellomtiden lager du toppingen til kaken.
Smelt smør i en bredbunnet gryte eller stekepanne, og la det bli lysebrunt. Tilsett sukker, havregryn og nøtter, og rist under omrøring til det har fått en fin, lysebrun farge. Tilsett kardemomme, og la det avkjøles.

Visp egg og sukker luftig. Tilsett kardemommen.
Bland mel og bakepulver, og vend det inn i røren sammen med væsken (hell calvadosen ut av marinaden og bruk den som en del av væsken) og det smeltede smøret.

Hell røren i en form som er smurt og strødd med kokosflak. Ta 2/3 av toppingen og fordel den over røren i formen, og trykk deretter ned alle eplebåtene. Fordel til slutt resten av toppingen øverst, og stek kaken nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. Serveres varm eller kald med vaniljesaus.

Oppskrift Gunilla Falck, Gråbo, Sverige

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.