Gulrotchutney

Gulrotchutney
(0)

1 kg små, tynne gulrøtter
2 småløk (zittauer)
2 usprøytede appelsiner
2 dl vann
1 ts knust koriander
1 ss salt
2 ts svart pepper
2 ts karri
2 ts revet fersk ingefær
2 dl gule rosiner
4 dl hvitvinseddik
3 dl Dansukker Syltesukker

Skyll og skrell gulrøttene. Riv dem grovt. Skrell løkene og skjær dem i terninger. Vask appelsinene. Riv skallet, og press saften ut av appelsinene. Bland gulrøtter, løk og appelsinsaft og -skall med vannet i en kasserolle, og la det småkoke under lokk ved svak varme i 5 minutter. Tilsett resten av ingrediensene, og la det koke i ytterligere 5 minutter under omrøring. Hell blandingen på varme, rengjorte glass. Sett på tette lokk. Oppbevares kjølig.