Ingredienser
300 g gulrøtter
3 1/2 dl Dansukker Melis
5 egg
3 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 toppet ts bakepulver
100 g malte hasselnøtter
100 g hakkede mandler
125 g smør eller margarin, romtemperert
1 dl appelsinmarmelade
Pynt
200 g Philadelphia Light Naturell
1 usprøytet sitron
1 dl Dansukker Melis
100 g kokosflak
grønn konditorfarge
et par dråper vann
marsipangodteri
Instruktioner
Skrell og rasp gulrøttene. Skill eggene. Visp eggehvitene og melisen til et fast skum. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver, hasselnøtter og mandler, og vend dette inn i eggehviterøren. Tilsett eggeplommene, matfettet og marmeladen, og rør til det er blandet. Bland i gulrøttene. Hell over i en smurt og strødd form, ca. 24 cm i diameter. Stekes i nedre del av ovnen ved 175 °C i 45–60 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Skyll sitronen, og rasp skallet fint. Bland skallet med osten og melisen, og smør over kaken. Ha kokosflakene i en bolle. Bland konditorfarge med litt vann, og hell over i bollen med kokos. Rør om, slik at kokosen blir grønn. Dryss kokosen over ostekremen. Pynt med marsipangodteri.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.