Gulrotrullekake - Oppskrifter

Gulrotrullekake

ca. 15 stykker ca. 1 time
Gulrotrullekake er en fantastisk kombinasjon av to favorittbakverk! Gulrotrullekaken er så saftig at den med fordel kan bakes dagen i forveien.
Gulrotrullekake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Rullekake

    • 2 egg
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 1 dl Dansukker Brun Farin
    • 1/2 dl mat- eller rapsolje
    • 2 dl hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 1 ts natron
    • 1 ts malt kardemomme
    • 1 ts malt ingefær
    • 1 ts malt kanel
    • 150 g finrevne gulrøtter

    Glasur

    • 50 g smør, romtemperert
    • 1 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 200 g kremost
    • skall av 1 lime + 2 ts limesaft

    Pynt

    • limeskall

    Sett ovnen på 200 °C varmluft.

    Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, bakepulver, natron og alt av krydder, og vend det inn i røren.

    Skyll, skrell og riv gulrøttene fint. Vend dem deretter inn og rør til røren er glatt.

    Kle en stekeplate med bakepapir og hell i deigen. Stek rullekaken i ca. 5 minutter midt i ovnen.

    Gjør klart et bakepapir med sukker og legg det på et kjøkkenhåndkle.

    Ta rullekaken ut av ovnen og vend den direkte over på bakepapiret med sukker. Trekk av bakepapiret som rullekaken ble stekt på, og rull kaken inn i kjøkkenhåndkleet. Den vil da ikke så lett sprekke. Avkjøles helt.

    Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.

    Stryk fyllet over den avkjølte kaken og rull sammen til en rullekake. Skjær rullekaken i biter før servering.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;