Gulrotrullekake

Gulrotrullekake er en fantastisk kombinasjon av to favorittbakverk! Gulrotrullekaken er så saftig at den med fordel kan bakes dagen i forveien.

ca. 15 stykker

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Rullekake
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl mat- eller rapsolje
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
150 g finrevne gulrøtter

Glasur
50 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
200 g kremost
skall av 1 lime + 2 ts limesaft

Pynt
limeskall

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C varmluft.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, bakepulver, natron og alt av krydder, og vend det inn i røren.

Skyll, skrell og riv gulrøttene fint. Vend dem deretter inn og rør til røren er glatt.

Kle en stekeplate med bakepapir og hell i deigen. Stek rullekaken i ca. 5-7 minutter midt i ovnen til kaken er gjennomstekt.

Gjør klart et bakepapir med sukker og legg det på et kjøkkenhåndkle.

Ta rullekaken ut av ovnen og vend den direkte over på bakepapiret med sukker. Trekk av bakepapiret som rullekaken ble stekt på, og rull kaken inn i kjøkkenhåndkleet. Den vil da ikke så lett sprekke. Avkjøles helt.

Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.

Stryk fyllet over den avkjølte kaken og rull sammen til en rullekake. Skjær rullekaken i biter før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.