Gulrotrullekake

Gulrotrullekake er en fantastisk kombinasjon av to favorittbakverk! Gulrotrullekaken er så saftig at den med fordel kan bakes dagen i forveien.

ca. 15 stykker

PT55M

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Rullekake
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl mat- eller rapsolje
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
150 g finrevne gulrøtter

Glasur
50 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
200 g kremost
skall av 1 lime + 2 ts limesaft

Pynt
limeskall

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C varmluft.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, bakepulver, natron og alt av krydder, og vend det inn i røren.

Skyll, skrell og riv gulrøttene fint. Vend dem deretter inn og rør til røren er glatt.

Kle en stekeplate med bakepapir og hell i deigen. Stek rullekaken i ca. 5-7 minutter midt i ovnen til kaken er gjennomstekt.

Gjør klart et bakepapir med sukker og legg det på et kjøkkenhåndkle.

Ta rullekaken ut av ovnen og vend den direkte over på bakepapiret med sukker. Trekk av bakepapiret som rullekaken ble stekt på, og rull kaken inn i kjøkkenhåndkleet. Den vil da ikke så lett sprekke. Avkjøles helt.

Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.

Stryk fyllet over den avkjølte kaken og rull sammen til en rullekake. Skjær rullekaken i biter før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.