Ingredienser
12 plommetomater
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ss flaksalt
1 ts grovmalt sort pepper
1 dl olivenolje
2 ss sitronsaft
1 hvitløk
1 potte timian
6 kvister rosmarin
Olivenolje
Instruktioner
Begynn med å vaske tomatene nøye. Del hver tomat i fire, og legg dem i en langpanne. Strø på sukker, salt og pepper. Drypp over olje og sitronsaft. Skrell hvitløken, og fordel feddene over tomatene. Legg på timian- og rosmarinkvistene.
Bakes midt i ovnen ved 75 °C i 12 timer. Ta bort de tørre urtene. Steriliser en lufttett glassbeholder og legg tomatene og hvitløksbåtene oppi. Legg tomatene og hvitløksfeddene på glass. Hell på olje til det dekker.
Oppbevar alltid i kjøleskap. Holdbarhet noen få dager.
Pass på å alltid være nøye med hygienen underveis i matlagningen og bruk alltid rent bestikk når du forsyner deg av det du har laget.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.