Honningkake

Honningkake

ca. 18 stk. 2 timer
Honningkake er en myk kake med krydret smak av kanel, ingefær og honning. La kaken gå i høyden ved å leggen den lagvis med aprikosmarmelade og smørkrem mellom. Smør sjokoladeganach i et jevnt lag på toppen av kaken, og del den med dem du er glad i.
Honningkake
Stemmer: (2stemmer)

Ingredienser

    Aprikos- og appelsinmarmelade

    • 400 g tørkede aprikoser
    • saften fra 1 appelsin
    • 1 dl vann
    • 300 g Dansukker Syltesukker

    Honningkake

    • 3 dl honning
    • 1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
    • 3 egg
    • 1 ts malt ingefær
    • 2 ts malt kanel
    • saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 8 1/3 dl hvetemel
    • 2 ts hjortesalt

    Smørkrem

    • 6 1/3 dl Dansukker Melis
    • 3 ss kokende vann
    • 150 g smør, romtemperert

    Sjokoladeganache

    • 1 dl kremfløte
    • 100 g mørk sjokolade

    Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.

    Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.

    Sett ovnen på 175 °C.

    Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.

    Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.

    Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.

    Hell røren i en langpanne 18 x 25 cm med bakepapir.

    Stek kaken nederst i ovnen i ca. 55–70 minutter. Sjekk med en kakenål for å se om den er klar. La kaken avkjøles i formen.

    Lag smørkremen. Bland melis og vann. Tilsett smøret, og bland til en jevn smørkrem.

    Kok opp fløten til ganachen. Ta gryten bort fra platen og tilsett den finhakkede sjokoladen. Rør til en jevn blanding, og la avkjøles en kort stund.

    Del kaken i tre lag og smør på ett lag marmelade og ett lag smørkrem. Legg over en bunn og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og smør ganachen i et jevnt lag på toppen av kaken. La kaken avkjøles før du skjærer den i biter.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;