Honningkake

Honningkake er en myk kake med krydret smak av kanel, ingefær og honning. La kaken gå i høyden ved å leggen den lagvis med aprikosmarmelade og smørkrem mellom. Smør sjokoladeganach i et jevnt lag på toppen av kaken, og del den med dem du er glad i.

ca. 18 stk.

PT1H

2 timer

Karakter (109 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Aprikos- og appelsinmarmelade
400 g tørkede aprikoser
saften fra 1 appelsin
1 dl vann
300 g Dansukker Syltesukker

Honningkake
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
1 1/2 dl kremfløte
8 1/3 dl hvetemel
2 ts hjortesalt

Smørkrem
6 1/3 dl Dansukker Melis
3 ss kokende vann
150 g smør, romtemperert

Sjokoladeganache
1 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade

Instruktioner

Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.

Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.

Sett ovnen på 175 °C.

Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.

Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.

Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.

Hell røren i en langpanne 18 x 25 cm med bakepapir.

Stek kaken nederst i ovnen i ca. 55–70 minutter. Sjekk med en kakenål for å se om den er klar. La kaken avkjøles i formen.

Lag smørkremen. Bland melis og vann. Tilsett smøret, og bland til en jevn smørkrem.

Kok opp fløten til ganachen. Ta gryten bort fra platen og tilsett den finhakkede sjokoladen. Rør til en jevn blanding, og la avkjøles en kort stund.

Del kaken i tre lag og smør på ett lag marmelade og ett lag smørkrem. Legg over en bunn og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og smør ganachen i et jevnt lag på toppen av kaken. La kaken avkjøles før du skjærer den i biter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!