Ingredienser
Aprikos- og appelsinmarmelade
400 g tørkede aprikoser
saften fra 1 appelsin
1 dl vann
300 g Dansukker Syltesukker
Honningkake
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
1 1/2 dl kremfløte
8 1/3 dl hvetemel
2 ts hjortesalt
Smørkrem
6 1/3 dl Dansukker Melis
3 ss kokende vann
150 g smør, romtemperert
Sjokoladeganache
1 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
Instruktioner
Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.
Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.
Sett ovnen på 175 °C.
Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.
Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.
Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.
Hell røren i en langpanne 18 x 25 cm med bakepapir.
Stek kaken nederst i ovnen i ca. 55–70 minutter. Sjekk med en kakenål for å se om den er klar. La kaken avkjøles i formen.
Lag smørkremen. Bland melis og vann. Tilsett smøret, og bland til en jevn smørkrem.
Kok opp fløten til ganachen. Ta gryten bort fra platen og tilsett den finhakkede sjokoladen. Rør til en jevn blanding, og la avkjøles en kort stund.
Del kaken i tre lag og smør på ett lag marmelade og ett lag smørkrem. Legg over en bunn og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og smør ganachen i et jevnt lag på toppen av kaken. La kaken avkjøles før du skjærer den i biter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?