Honningkake

Honningkake er en myk kake med krydret smak av kanel, ingefær og honning. La kaken gå i høyden ved å leggen den lagvis med aprikosmarmelade og smørkrem mellom. Smør sjokoladeganach i et jevnt lag på toppen av kaken, og del den med dem du er glad i.

ca. 18 stk.

2 timer

Karakter (34 stk)

Ingredienser

Aprikos- og appelsinmarmelade
400 g tørkede aprikoser
saften fra 1 appelsin
1 dl vann
300 g Dansukker Syltesukker

Honningkake
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
1 1/2 dl kremfløte
8 1/3 dl hvetemel
2 ts hjortesalt

Smørkrem
6 1/3 dl Dansukker Melis
3 ss kokende vann
150 g smør, romtemperert

Sjokoladeganache
1 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade

Instruktioner

Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.

Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.

Sett ovnen på 175 °C.

Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.

Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.

Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.

Hell røren i en langpanne 18 x 25 cm med bakepapir.

Stek kaken nederst i ovnen i ca. 55–70 minutter. Sjekk med en kakenål for å se om den er klar. La kaken avkjøles i formen.

Lag smørkremen. Bland melis og vann. Tilsett smøret, og bland til en jevn smørkrem.

Kok opp fløten til ganachen. Ta gryten bort fra platen og tilsett den finhakkede sjokoladen. Rør til en jevn blanding, og la avkjøles en kort stund.

Del kaken i tre lag og smør på ett lag marmelade og ett lag smørkrem. Legg over en bunn og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og smør ganachen i et jevnt lag på toppen av kaken. La kaken avkjøles før du skjærer den i biter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.