Ingredienser
Aprikos- og appelsinmarmelade
100 g tørkede aprikoser
saften fra 1/4 appelsin
1/4 dl vann
75 g Dansukker Syltesukker
Muffins
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
1 1/2 dl kremfløte
8 1/3 dl hvetemel
2 ts hjortesalt
Sjokoladeglasur
200 g mørk sjokolade
300 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Melis
Pynt
tørkede aprikoser
Instruktioner
Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.
Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.
Sett ovnen på 175 °C.
Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.
Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte, crème fraiche og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.
Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.
Hell røren i muffinsformer, og stek nederst i ovnen i ca. 13–15 minutter. Avkjøl på rist.
Lag sjokoladeglasuren. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad.
Visp smør og melis luftig i en bolle. Rør inn sjokoladen, og visp til en jevn blanding. La stå i kjøleskap ca. 20 minutter.
Lag et lite hull i hver muffin, og legg litt aprikosmarmelade i hvert hull.
Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt på muffinsene. Pynt med en bit tørket aprikos.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!