Honningmuffins

Våre honningmuffins har en smak av kanel og ingefær og er fylt med aprikosmarmelade. Pynt honningmuffinsene med sjokoladeglasur, og topp med tørket appelsin.

ca. 18 muffins

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Aprikos- og appelsinmarmelade
100 g tørkede aprikoser
saften fra 1/4 appelsin
1/4 dl vann
75 g Dansukker Syltesukker

Muffins
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
1 1/2 dl kremfløte
8 1/3 dl hvetemel
2 ts hjortesalt

Sjokoladeglasur
200 g mørk sjokolade
300 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Melis

Pynt
tørkede aprikoser

Instruktioner

Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.

Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.

Sett ovnen på 175 °C.

Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.

Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte, crème fraiche og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.

Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.

Hell røren i muffinsformer, og stek nederst i ovnen i ca. 13–15 minutter. Avkjøl på rist.

Lag sjokoladeglasuren. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad.

Visp smør og melis luftig i en bolle. Rør inn sjokoladen, og visp til en jevn blanding. La stå i kjøleskap ca. 20 minutter.

Lag et lite hull i hver muffin, og legg litt aprikosmarmelade i hvert hull.

Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt på muffinsene. Pynt med en bit tørket aprikos.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.