Ingredienser
Pannekaker
4 1/2 dl mel
2,25 dl rismel
1 ss svarte sesamfrø (valgfritt)
1 pk. (11 g) tørrgjær
2 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts salt
3 1/2 dl fingervarm melk
1 ss rapsolje
+ ekstra olje til steking
Fyll
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 ss finhakkede nøtter (valgfri type)
1 ss kanel eller annet krydder (valgfritt)
Instruktioner
Bland mel, tørrgjær, sesamfrø, sukker og salt i en stor bolle.
Hell melken og 1 ss olje i melet, og bland med en tresleiv. Røren blir veldig klebrig.
Dekk bollen med plast, og la røren heve til dobbelt størrelse, dvs. rundt 30–45 minutter.
Stikk et hull i midten av røren, slik at den synker litt sammen. La røren hvile i nye 10 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet: Bland brun farin, nøtter og kanel i en liten skål.
Ta en liten bit av deigen, og lag en pannekake med hånden. Legg i 1 ss av fyllet i midten, og knip sammen kantene mot midten, slik at pannekaken blir som en liten ball.
Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett rikelig med olje.
Legg ballen i stekepannen, og flat den forsiktig ut, f.eks. med en flatbunnet skål som er oljet.
Når du ser at ballen svulmer opp litt, er det på tide å snu den. Tilsett mer olje etter behov. Pannekakene skal være gylne utenpå.
Pannekakene smaker best når de er helt ferske, men vær forsiktig med det varme fyllet!
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting
Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.