Ingredienser
Pannekaker
4 1/2 dl mel
2,25 dl rismel
1 ss svarte sesamfrø (valgfritt)
1 pk. (11 g) tørrgjær
2 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts salt
3 1/2 dl fingervarm melk
1 ss rapsolje
+ ekstra olje til steking
Fyll
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 ss finhakkede nøtter (valgfri type)
1 ss kanel eller annet krydder (valgfritt)
Instruktioner
Bland mel, tørrgjær, sesamfrø, sukker og salt i en stor bolle.
Hell melken og 1 ss olje i melet, og bland med en tresleiv. Røren blir veldig klebrig.
Dekk bollen med plast, og la røren heve til dobbelt størrelse, dvs. rundt 30–45 minutter.
Stikk et hull i midten av røren, slik at den synker litt sammen. La røren hvile i nye 10 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet: Bland brun farin, nøtter og kanel i en liten skål.
Ta en liten bit av deigen, og lag en pannekake med hånden. Legg i 1 ss av fyllet i midten, og knip sammen kantene mot midten, slik at pannekaken blir som en liten ball.
Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett rikelig med olje.
Legg ballen i stekepannen, og flat den forsiktig ut, f.eks. med en flatbunnet skål som er oljet.
Når du ser at ballen svulmer opp litt, er det på tide å snu den. Tilsett mer olje etter behov. Pannekakene skal være gylne utenpå.
Pannekakene smaker best når de er helt ferske, men vær forsiktig med det varme fyllet!
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.