Hvetegiffler

ca. 45 stk.

Karakter (9 st)

Ingredienser

50 g gjær
3 dl kaffefløte
3/4 dl Dansukker Sukker
2 krm salt
2 krm hornsalt
2 egg
75 g romtemperert smør eller margarin
ca. 12 dl hvetemel

Fyll
125 g smør eller margarin
1 ½ dl Dansukker Melis
100 g malt eller ekstra finhakket mandel, kan sløyfes
2 skrelte, revne epler

Pensling
Sammenvispet egg

Pynt
Dansukker Melis
vann

Instruktioner

Begynn med å blande alle ingrediensene til fyllet.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av fløten. Ha i resten av fløten og de øvrige ingrediensene.
Kjevle ut deigen til en avlang leiv på melet bakebord. Skjær eller del i trekanter med et pizzahjul. Fordel fyllet på trekantene og rull dem deretter sammen til giffler (småhorn). Legg gifflene på stekeplater med bakepapir og la dem heve til dobbelt størrelse.
Pensle dem med sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl dem under et kjøkkenhåndkle.
Rør ut melis med litt vann og ha glasur på gifflene. Det går fint å fryse gifflene uten glasur. 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.