Ingredienser
50 g gjær
3 dl kaffefløte
3/4 dl Dansukker Sukker
2 krm salt
2 krm hornsalt
2 egg
75 g romtemperert smør eller margarin
ca. 12 dl hvetemel
Fyll
125 g smør eller margarin
1 ½ dl Dansukker Melis
100 g malt eller ekstra finhakket mandel, kan sløyfes
2 skrelte, revne epler
Pensling
Sammenvispet egg
Pynt
Dansukker Melis
vann
Instruktioner
Begynn med å blande alle ingrediensene til fyllet.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av fløten. Ha i resten av fløten og de øvrige ingrediensene.
Kjevle ut deigen til en avlang leiv på melet bakebord. Skjær eller del i trekanter med et pizzahjul. Fordel fyllet på trekantene og rull dem deretter sammen til giffler (småhorn). Legg gifflene på stekeplater med bakepapir og la dem heve til dobbelt størrelse.
Pensle dem med sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl dem under et kjøkkenhåndkle.
Rør ut melis med litt vann og ha glasur på gifflene. Det går fint å fryse gifflene uten glasur.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.