Ingredienser
50 g gjær
3 dl kaffefløte
3/4 dl Dansukker Sukker
2 krm salt
2 krm hornsalt
2 egg
75 g romtemperert smør eller margarin
ca. 12 dl hvetemel
Fyll
125 g smør eller margarin
1 ½ dl Dansukker Melis
100 g malt eller ekstra finhakket mandel, kan sløyfes
2 skrelte, revne epler
Pensling
Sammenvispet egg
Pynt
Dansukker Melis
vann
Instruktioner
Begynn med å blande alle ingrediensene til fyllet.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av fløten. Ha i resten av fløten og de øvrige ingrediensene.
Kjevle ut deigen til en avlang leiv på melet bakebord. Skjær eller del i trekanter med et pizzahjul. Fordel fyllet på trekantene og rull dem deretter sammen til giffler (småhorn). Legg gifflene på stekeplater med bakepapir og la dem heve til dobbelt størrelse.
Pensle dem med sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl dem under et kjøkkenhåndkle.
Rør ut melis med litt vann og ha glasur på gifflene. Det går fint å fryse gifflene uten glasur.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager
Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?