Hvit sjokoladeiskrem med bringebærsorbet og pistasj

En nydelig hvit sjokoladeiskrem i kombinasjon med en lekker bringebærsorbet. Hakk pistasjnøtter og dekorer sammen med ferske bringebær.

10–12 biter

PT1H

ca. 2 timer + 7 timer i fryser

Karakter (12 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Hvit sjokoladeiskrem
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup
150 g hvit sjokolade

Bringebærsorbet
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
1 1/2 dl vann
300 g bringebær
1 eggehvite

Pynt
ristede pistasjnøtter
Friske bringebær

Instruktioner

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. La avkjøles helt.

Hakk hvit sjokolade, vend inn i iskremblandingen og kjør i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen i en silikon- eller glassform, dekker over med plastfolie og lar stå i fryseren i minst 3 timer. Rør om av og til.

Lag bringebærsorbeten. Kok opp sukker, glykosesirup, vann og bringebær i en kasserolle. La koke i ca. 5 minutter og miks deretter massen. Hvis du vil ha en glatt sorbet, siler du ut frøene. La avkjøles helt.

Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i bringebærblandingen. Kjør sorbetblandingen i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen direkte over den fryste hvite sjokoladeiskremen. La fryse i ca. 4 timer og rør forsiktig om i sorbeten fra tid til annen.

Ta iskremen ut av formen ca. 10 minutter før servering og legg på et fat. Hakk pistasjnøtter og strø over med friske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!