Hvit sjokoladeiskrem med bringebærsorbet og pistasj

En nydelig hvit sjokoladeiskrem i kombinasjon med en lekker bringebærsorbet. Hakk pistasjnøtter og dekorer sammen med ferske bringebær.

10–12 biter

ca. 2 timer + 7 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Hvit sjokoladeiskrem
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup
150 g hvit sjokolade

Bringebærsorbet
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
1 1/2 dl vann
300 g bringebær
1 eggehvite

Pynt
ristede pistasjnøtter
Friske bringebær

Instruktioner

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. La avkjøles helt.

Hakk hvit sjokolade, vend inn i iskremblandingen og kjør i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen i en silikon- eller glassform, dekker over med plastfolie og lar stå i fryseren i minst 3 timer. Rør om av og til.

Lag bringebærsorbeten. Kok opp sukker, glykosesirup, vann og bringebær i en kasserolle. La koke i ca. 5 minutter og miks deretter massen. Hvis du vil ha en glatt sorbet, siler du ut frøene. La avkjøles helt.

Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i bringebærblandingen. Kjør sorbetblandingen i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen direkte over den fryste hvite sjokoladeiskremen. La fryse i ca. 4 timer og rør forsiktig om i sorbeten fra tid til annen.

Ta iskremen ut av formen ca. 10 minutter før servering og legg på et fat. Hakk pistasjnøtter og strø over med friske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?