Hvit sjokoladeiskrem med bringebærsorbet og pistasj

En nydelig hvit sjokoladeiskrem i kombinasjon med en lekker bringebærsorbet. Hakk pistasjnøtter og dekorer sammen med ferske bringebær.

10–12 biter

PT1H

ca. 2 timer + 7 timer i fryser

Karakter (12 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Hvit sjokoladeiskrem
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup
150 g hvit sjokolade

Bringebærsorbet
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
1 1/2 dl vann
300 g bringebær
1 eggehvite

Pynt
ristede pistasjnøtter
Friske bringebær

Instruktioner

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. La avkjøles helt.

Hakk hvit sjokolade, vend inn i iskremblandingen og kjør i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen i en silikon- eller glassform, dekker over med plastfolie og lar stå i fryseren i minst 3 timer. Rør om av og til.

Lag bringebærsorbeten. Kok opp sukker, glykosesirup, vann og bringebær i en kasserolle. La koke i ca. 5 minutter og miks deretter massen. Hvis du vil ha en glatt sorbet, siler du ut frøene. La avkjøles helt.

Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i bringebærblandingen. Kjør sorbetblandingen i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen direkte over den fryste hvite sjokoladeiskremen. La fryse i ca. 4 timer og rør forsiktig om i sorbeten fra tid til annen.

Ta iskremen ut av formen ca. 10 minutter før servering og legg på et fat. Hakk pistasjnøtter og strø over med friske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?