Hylleblomstsaft

ca. 2 1/2 liter 15 minutter + 3 dager i kjøleskap
Hylleblomstsaft
Stemmer: (75 stemmer)

Ingredienser

40 blomsterklaser svarthyll
3 sitroner
2 liter kokende vann
1 1/2 kg Dansukker Sukker
50 g sitronsyre


Skyll blomsterklasene og legg dem på et håndkle for å renne av. Legg blomstene i en bøtte eller en stor skål. Skyll sitronene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene på blomstene. Kok opp vannet, og hell det over blomster og sitroner. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Rør inn sitronsyren. Sett blandingen kjølig og godt tildekket i 3 døgn. Hell over i en fin sil og la det renne av seg selv. Hell over på grundig rengjorte flasker. Oppbevar i kjøleskap eller frys ned saften.

Du kan også tilsette en kanelstang eller 1 ss revet frisk ingefær for å få en smaksbrytning på saften.

Svarthylleblomstene kan byttes ut med andre syrinblomster eller solbærblad.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker