Ingefærkaker

ca. 20 stk.

50 minutter + én natt i kjøleskapet

Karakter (4 st)

Ingredienser

200 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnøtter
75 g sjokolade
5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts malt ingefær

Instruktioner

Visp godt sammen smør, sukker og sirup.

Hakk mandler, hasselnøtter og sjokolade, og ha det i smørblandingen.

Bland hvetemel, natron, vaniljesukker og ingefær i en bolle, og vend dette inn. Arbeid sammen til en smidig deig.

Form deigen til 2 pølser, ca. 4–5 cm tykke. Ha plastfolie rundt pølsene, og la dem ligge kaldt over natten.

Sett ovnen på 175 °C.

Skjær pølsene i skiver, ca. 1 cm tykke, og legg på plate med bakepapir. Stek i ca. 10–12 minutter.


Tips

Kake i krukke. Sikt ingrediensene i en krukke, og gi bort en kake klar til baking!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.