Ingefærparfait med krokanstrøssel

Ingefærparfait med krokanstrøssel og sjokoladesaus er en dessert som garantert høster bifall. Den har en kremet konsistens og en spennende smakskombinasjon av ingefær, mandler og sjokolade.

8 porsjoner

1 time + 4 timer i fryser

Karakter (6 stk)

Ingredienser

Krokanstrøssel
100 g mandler
2 dl Dansukker Sukker
1 ss smør

Sjokoladesaus
1 ss smør
1 1/2 ss kakao
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Sukker
1 dl kremfløte

Ingefærparfait
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
6 dl kremfløte
2 ss fersk ingefær

Instruktioner

Start med krokanstrøsselet og sett ovnen på 175 °C. Hakk mandlene mest mulig jevnt med skall på, og rist dem i 5 minutter i nedre del av ovnen.

Smelt sukkeret på middels høy varme i en tykkbunnet kasserolle uten å røre. Sukkermassen skal bli brun. Ta av platen, og tilsett smør. Rør til smøret har smeltet, og tilsett deretter mandlene.

Bland raskt sammen og hell massen over på et bakepapir. Kjevle over krokanmassen slik at det blir et tynt lag.

La massen avkjøle seg før du hakker den opp til strøssel.

Lag sjokoladesausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Visp til sausen har tyknet. Avkjøl.

Gjør klar parfaiten. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig.

Visp fløten i en annen skål. Bland eggedosisen og fløten, og tilsett ingefær og to tredjedeler av krokanstrøsselet.

Hell halvparten av parfaiten i en plastfoliekledd brødform, ringle over litt sjokoladesaus, og rør om slik at det blir spor av sausen.

Hell over resten av parfaiten og ringle det siste av sjokoladesausen over toppen.

La stå i fryseren i 4–5 timer. Ta ut av fryseren ca. 20 minutter før servering, og pynt med resten av krokanstrøsselet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.