Ingredienser
Krokanstrøssel
100 g mandler
2 dl Dansukker Sukker
1 ss smør
Sjokoladesaus
1 ss smør
1 1/2 ss kakao
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Sukker
1 dl kremfløte
Ingefærparfait
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
6 dl kremfløte
2 ss fersk ingefær
Instruktioner
Start med krokanstrøsselet og sett ovnen på 175 °C. Hakk mandlene mest mulig jevnt med skall på, og rist dem i 5 minutter i nedre del av ovnen.
Smelt sukkeret på middels høy varme i en tykkbunnet kasserolle uten å røre. Sukkermassen skal bli brun. Ta av platen, og tilsett smør. Rør til smøret har smeltet, og tilsett deretter mandlene.
Bland raskt sammen og hell massen over på et bakepapir. Kjevle over krokanmassen slik at det blir et tynt lag.
La massen avkjøle seg før du hakker den opp til strøssel.
Lag sjokoladesausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Visp til sausen har tyknet. Avkjøl.
Gjør klar parfaiten. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig.
Visp fløten i en annen skål. Bland eggedosisen og fløten, og tilsett ingefær og to tredjedeler av krokanstrøsselet.
Hell halvparten av parfaiten i en plastfoliekledd brødform, ringle over litt sjokoladesaus, og rør om slik at det blir spor av sausen.
Hell over resten av parfaiten og ringle det siste av sjokoladesausen over toppen.
La stå i fryseren i 4–5 timer. Ta ut av fryseren ca. 20 minutter før servering, og pynt med resten av krokanstrøsselet.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?