Ingefærparfait med krokanstrøssel

Ingefærparfait med krokanstrøssel og sjokoladesaus er en dessert som garantert høster bifall. Den har en kremet konsistens og en spennende smakskombinasjon av ingefær, mandler og sjokolade.

8 porsjoner

1 time + 4 timer i fryser

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Krokanstrøssel
100 g mandler
2 dl Dansukker Sukker
1 ss smør

Sjokoladesaus
1 ss smør
1 1/2 ss kakao
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Sukker
1 dl kremfløte

Ingefærparfait
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
6 dl kremfløte
2 ss fersk ingefær

Instruktioner

Start med krokanstrøsselet og sett ovnen på 175 °C. Hakk mandlene mest mulig jevnt med skall på, og rist dem i 5 minutter i nedre del av ovnen.

Smelt sukkeret på middels høy varme i en tykkbunnet kasserolle uten å røre. Sukkermassen skal bli brun. Ta av platen, og tilsett smør. Rør til smøret har smeltet, og tilsett deretter mandlene.

Bland raskt sammen og hell massen over på et bakepapir. Kjevle over krokanmassen slik at det blir et tynt lag.

La massen avkjøle seg før du hakker den opp til strøssel.

Lag sjokoladesausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Visp til sausen har tyknet. Avkjøl.

Gjør klar parfaiten. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig.

Visp fløten i en annen skål. Bland eggedosisen og fløten, og tilsett ingefær og to tredjedeler av krokanstrøsselet.

Hell halvparten av parfaiten i en plastfoliekledd brødform, ringle over litt sjokoladesaus, og rør om slik at det blir spor av sausen.

Hell over resten av parfaiten og ringle det siste av sjokoladesausen over toppen.

La stå i fryseren i 4–5 timer. Ta ut av fryseren ca. 20 minutter før servering, og pynt med resten av krokanstrøsselet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.