Is med syltetøykake

Vær raus med både kakesmuler og syltetøy i iskremen! Godt + godt = vanvittig godt!

6 porsjoner

1,5 timer + 5 timer i fryseren

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Blåbærsyltetøy
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker

Syltetøykaker
200 g smør, romtemperatur
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Is
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Instruktioner

Begynn med blåbærsyltetøyet.  Skyll og rens blåbærene. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Forbered deretter syltetøykakene. Sett ovnen på til 200 °C.

Visp sammen smør, melis og vaniljesukker. Bland hvetemel og bakepulver i en annen bolle, og vend det inn i smørblandingen. Arbeid sammen til en deig.

Form til en rull og skjær i 20 biter på 25 g. Rull til kuler og legg dem i små muffinsformer. Trykk en fordypning i midten med en melet finger. Fyll fordypningen med syltetøy.

Stekes i nedre del av ovnen i 14-16 min. Ta ut kakene og la dem avkjøle helt.

Lag iskremen. Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og glykosesirup. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil.

La røren avkjøles før du kjører den gjennom en iskremmaskin eller fryser den ned. Sett den i fryseren i minst 5 timer, og rør i den av og til.

Når iskremen er halvfrossen, blander du forsiktig inn ca. 3 ss syltetøy og de halvstore smulene fra ca. 6 syltetøykaker for å lage et fint mønster.

Topp med syltetøykaker ved servering.

Tips!
I denne oppskriften har vi brukt blåbærsyltetøy, men du kan bruke et hvilket som helst syltetøy. Du finner mange syltetøyoppskrifter her.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.