Is med syltetøykake

Vær raus med både kakesmuler og syltetøy i iskremen! Godt + godt = vanvittig godt!

6 porsjoner

PT1H

1,5 timer + 5 timer i fryseren

Karakter (2 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Blåbærsyltetøy
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker

Syltetøykaker
200 g smør, romtemperatur
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Is
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Instruktioner

Begynn med blåbærsyltetøyet.  Skyll og rens blåbærene. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Forbered deretter syltetøykakene. Sett ovnen på til 200 °C.

Visp sammen smør, melis og vaniljesukker. Bland hvetemel og bakepulver i en annen bolle, og vend det inn i smørblandingen. Arbeid sammen til en deig.

Form til en rull og skjær i 20 biter på 25 g. Rull til kuler og legg dem i små muffinsformer. Trykk en fordypning i midten med en melet finger. Fyll fordypningen med syltetøy.

Stekes i nedre del av ovnen i 14-16 min. Ta ut kakene og la dem avkjøle helt.

Lag iskremen. Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og glykosesirup. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil.

La røren avkjøles før du kjører den gjennom en iskremmaskin eller fryser den ned. Sett den i fryseren i minst 5 timer, og rør i den av og til.

Når iskremen er halvfrossen, blander du forsiktig inn ca. 3 ss syltetøy og de halvstore smulene fra ca. 6 syltetøykaker for å lage et fint mønster.

Topp med syltetøykaker ved servering.

Tips!
I denne oppskriften har vi brukt blåbærsyltetøy, men du kan bruke et hvilket som helst syltetøy. Du finner mange syltetøyoppskrifter her.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.