Ingredienser
Blåbærsyltetøy
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker
Syltetøykaker
200 g smør, romtemperatur
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Is
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup
Instruktioner
Begynn med blåbærsyltetøyet. Skyll og rens blåbærene. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.
Forbered deretter syltetøykakene. Sett ovnen på til 200 °C.
Visp sammen smør, melis og vaniljesukker. Bland hvetemel og bakepulver i en annen bolle, og vend det inn i smørblandingen. Arbeid sammen til en deig.
Form til en rull og skjær i 20 biter på 25 g. Rull til kuler og legg dem i små muffinsformer. Trykk en fordypning i midten med en melet finger. Fyll fordypningen med syltetøy.
Stekes i nedre del av ovnen i 14-16 min. Ta ut kakene og la dem avkjøle helt.
Lag iskremen. Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og glykosesirup. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil.
La røren avkjøles før du kjører den gjennom en iskremmaskin eller fryser den ned. Sett den i fryseren i minst 5 timer, og rør i den av og til.
Når iskremen er halvfrossen, blander du forsiktig inn ca. 3 ss syltetøy og de halvstore smulene fra ca. 6 syltetøykaker for å lage et fint mønster.
Topp med syltetøykaker ved servering.
Tips!
I denne oppskriften har vi brukt blåbærsyltetøy, men du kan bruke et hvilket som helst syltetøy. Du finner mange syltetøyoppskrifter her.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!