Iskake med solbær og karamell

Iskake med solbærsorbet, karamellis og smuldrepai er et vinnende konsept. Paideig som bunn, et lag karamellis og avslutningsvis solbærsorbet.

ca 10 stykker

Karakter (23 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Karamellis
4 eggeplommer
½ dl Dansukker Demerarasukker
½ dl Dansukker Lys Sirup
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Smuldrepai
50 g smør, romtemperert
2 ss Dansukker Brun Farin
1 ss Dansukker Lys Sirup
3/4 dl hvetemel
1 dl havregryn

Solbærsorbet
400 g solbær (ca. 2 dl puré)
½ dl Dansukker Lys Sirup
4 eggeplommer
½ dl Dansukker Demerarasukker
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Dekorasjon
Paismuler
Bær
Spiselige blomster

Instruktioner

Begynn med karamellisen. Visp sammen eggeplommer, sukker og sirup i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til.

Lag smuldrepaien. Sett ovnen på 150 °C, og bland sammen alle ingrediensene. Smuldre deigen utover en plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl.

Hell 2/3 av smulene i en avlang silikon-/brødform på ca. 1,5 liter, og sett i fryseren i ca. 20 minutter. Ta ut karamelliskremen, og fordel den jevnt over smuldrepaien. Sett i fryseren.

Lag solbærsorbeten. Skyll bærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.

Visp sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett solbærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til. Ta ut sorbeten, og fordel den jevnt over karamelliskremen. Settes i fryseren i minst 2 timer.

Ta iskaken ut av formen, og ha den over på et fat. Pynt med resten av paismulene, bær og spiselige blomster.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.