Iskrem med skogsbær og mynte

Iskrem med smak av skogsbær, lime og mynte er deilig leskende. Disse iskremene er tidenes kuleste!

6 iskremer

PT25M

ca. 30 minutter + 3,5 timer i fryseren

Karakter (19 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Skogsbæriskrem
100 g ferske eller frosne bær
1 dl vann
1/2 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Glykosesirup

Lime- og mynteiskrem
4 myntestilker
1 1/2 dl vann
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Glykosesirup
2 ss limesaft (ca. 1 lime)

Instruktioner

Kok opp bær, vann, sukker og glykosesirup. Miks blandingen og sil den gjennom en finmasket sil. Sett til side for å avkjøles helt.

Kok opp mynte, vann, sukker og glykosesirup. La småkoke i 5 minutter.
Sett til side og tilsett limesaften. La avkjøles helt før du siler bort myntebladene.

Finn frem 6 iskremformer og hell i litt av skogsbæriskremen. La stivne i fryseren i ca. 45 minutter. Hell over litt lime- og mynteiskrem. La stå i fryseren i ytterligere 45 minutter. Fortsett på denne måten til du har brukt opp hele iskremblandingen.

Stikk iskrempinner i iskremen når de kan festes, og la stå i fryseren i en time til.

Ta iskremene ut av fryseren noen minutter før de skal spises, og løs dem fra formene. Nyt!

Tips til spiselige blomster: syrin, agurkurt, blomkarse, natt og dag, ringblomst, skogfiol, rose, lavendel og fløyelsblomst.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.