Skogsbæriskrem
Lime- og mynteiskrem
Kok opp bær, vann, sukker og glykosesirup. Miks blandingen og sil den gjennom en finmasket sil. Sett til side for å avkjøles helt.
Kok opp mynte, vann, sukker og glykosesirup. La småkoke i 5 minutter.
Sett til side og tilsett limesaften. La avkjøles helt før du siler bort myntebladene.
Finn frem 6 iskremformer og hell i litt av skogsbæriskremen. La stivne i fryseren i ca. 45 minutter. Hell over litt lime- og mynteiskrem. La stå i fryseren i ytterligere 45 minutter. Fortsett på denne måten til du har brukt opp hele iskremblandingen.
Stikk iskrempinner i iskremen når de kan festes, og la stå i fryseren i en time til.
Ta iskremene ut av fryseren noen minutter før de skal spises, og løs dem fra formene. Nyt!
Tips til spiselige blomster: syrin, agurkurt, blomkarse, natt og dag, ringblomst, skogfiol, rose, lavendel og fløyelsblomst.
Oppskriften er utarbeidet av