Italiensk sitronpai

ca. 8 porsj.
Italiensk sitronpai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

400 g paideig
hvetemel til utbaking

Fyll
250 g ricottaost
250 g mascarponeost
1 ubehandlet sitron, saft og revet skall
125 g Dansukker Sukker
6 eggeplommer
6 eggehviter  

Kjevle ut deigen på melet bakebord til den blir ca. 5 cm større enn en form på 25 cm i diameter. Kle formen med deigen, og la deigen henge over kanten.

Bland sammen begge ostesortene med sitronsaft og –skall, samt halvparten av sukkeret og 5 av eggeplommene.

Stivpisk eggehvitene. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre i et par minutter. Vend dette inn i osteblandingen.

Hell fyllet i formen og brett inn deigkanten over fyllet. Visp sammen den siste eggeplommen og pensle kanten med denne.

Stek i ovn på midterste rille ved 175 °C i 30 minutter. Sett paien kjølig i minst 2 timer.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker