Jitterbuggere - Oppskrifter

Jitterbuggere

ca. 20 småkaker ca. 2 timer
Jitterbuggere er en tradisjonell småkake med herlig marengsfyll. Lag de gjerne med en en smakfull jordbær- og rabarbrakompitt. Nyt!
Jitterbuggere
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Jordbær- og rabarbrakompott

    • 50 g jordbær
    • 50 g rabarbra
    • ½ dl Dansukker Syltesukker

    Deig

    • 2 dl hvetemel
    • ½ dl Dansukker Melis
    • 100 g smør, romtemperert
    • 1 eggeplomme

    Marengsrøre

    • 1 eggehvite
    • 1 dl Dansukker Finkornet Sukker

    Skyll og rens jordbær og rabarbra. Skjær i mindre biter og bland med syltesukker i en kasserolle. La koke i ca. 4 minutter. Miks blandingen, og la den stå i kjøleskapet i minst 1 time.

    Bland mel og melis i en bolle. Tilsett smøret skåret i biter, og finfordel med en gaffel. Tilsett eggeplommen og bland raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i minst ½ time.

    Visp eggehviten til et fast skum, og vend inn sukkeret etter en stund. Marengsrøren skal være helt fast.

    Kjevle ut deigen til en leiv på ca. 40 x 20 cm. Stryk først jordbær- og rabarbrakompotten over deigen og deretter marengsrøren. Rull sammen, og la stå i fryseren i ca. ½ time, slik at kakerullen blir ordentlig kald.

    Sett ovnen på 150 °C. Skjær rullen i godt og vel 1–2 cm tykke skiver og legg jitterbuggerne på plate med bakepapir.

    Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    Tips: Du står fritt til å velge kompotten, syltetøyet eller marmeladen du vil bruke.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;