Jordbærgelato - Oppskrifter

Jordbærgelato

4 porsjoner 1 time + 5 timer i fryseren
Mamma mia så god denne jordbærgelatoen er! Gelato er litt mer kremet og kompakt enn vanlig iskrem. Med smak av sommerens søteste jordbær!
Jordbærgelato
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 3/4 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 1/2 dl melk
  • 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
  • 2 dl kremfløte
  • 250 g jordbær
  • 1 ts Dansukker Sukker

Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig.

Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle. Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.

Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.

Fyll oppvaskkummen med isvann. Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt. Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.

Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen. Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.

Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.

Uten iskremmaskin. Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut gelatoen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. La stå i fryseren i 4–5 timer.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;