Ingredienser
Muffins
200 g smeltet smør
4 egg, gjerne økologiske
3 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
Skallet av 1 sitron, gjerne økologisk
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 dl friske jordbær i biter
Glasur
200 g romtemperert smør
5 dl Dansukker Økologisk Melis, siktet
2 ss jordbærpulver (finnes i velassorterte butikker)
300 g kremost
Saften av 1/2 sitron
3 ss jordbærsyltetøy
Instruktioner
Muffins
Sett ovnen på 200 °C.
Smelt smøret.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland i smeltet smør, melk og revet sitronskall.
Bland hvetemel, bakepulver og salt, og sikt det ned i røren.
Skyll jordbærene og kutt dem i små biter. Vend bitene inn i røren.
Plasser papirformer i et muffinsbrett, og fordel røren jevnt i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er gylne (prøv med en kakenål, den skal være helt tørr når du drar den ut).
Sprøyt over glasuren før servering.
Glasur
Visp smør, siktet melis og jordbærpulver luftig.
Visp inn kremosten og sitronsaften.
Rør inn jordbærsyltetøyet.
Sprøyt eller smør glasuren på muffinsene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Bak med sommerens bær
Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Himmelske søte bringebær
De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?