Bunn
Rabarbrakompott
Jordbærostekake
Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.
Lag rabarbrakompotten. Skyll og del rabarbraen og jordbærene i biter. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles. Hell kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Kompott som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.
Gjør klar jordbærostekaken. Miks jordbærene og kok dem sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. La avkjøles helt.
Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Vend inn jordbærpureen når den er helt avkjølt. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.
Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Plasser kompotten midt på bunnen, og legg den midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, for høyden sin del.
Hell over jordbærostekaken, og stryk overflaten glatt. Ostekake som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.
Ta bort formen og plastfolien, og dekorer ostekaken med de små ekstra kompottene, ostekakene og friske jordbær. Server ostekaken etter 15–20 minutter i romtemperatur.
Oppskriften er utarbeidet av