Ingredienser
Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
40 g smør
½ dl hel bokhvete
Rabarbrakompott
150 g rabarbra
50 g jordbær
1 dl Dansukker Syltesukker
1 ss Dansukker Glykosesirup
Jordbærostekake
400 g jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
3 eggeplommer
½ dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
300 g kremost
3 dl kremfløte
Instruktioner
Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.
Lag rabarbrakompotten. Skyll og del rabarbraen og jordbærene i biter. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles. Hell kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Kompott som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.
Gjør klar jordbærostekaken. Miks jordbærene og kok dem sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. La avkjøles helt.
Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Vend inn jordbærpureen når den er helt avkjølt. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.
Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Plasser kompotten midt på bunnen, og legg den midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, for høyden sin del.
Hell over jordbærostekaken, og stryk overflaten glatt. Ostekake som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.
Ta bort formen og plastfolien, og dekorer ostekaken med de små ekstra kompottene, ostekakene og friske jordbær. Server ostekaken etter 15–20 minutter i romtemperatur.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!