Jordbærostekake med rabarbrakompott

Jordbærostekake med rabarbrakompott er en sommerlig kake til alle anledninger. Delikat ostekake med jordbær og rabarbra som aldri slår feil!

10 stykker

ca. 1,5 time + 4 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
40 g smør
½ dl hel bokhvete

Rabarbrakompott
150 g rabarbra
50 g jordbær
1 dl Dansukker Syltesukker
1 ss Dansukker Glykosesirup

Jordbærostekake
400 g jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
3 eggeplommer
½ dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
300 g kremost
3 dl kremfløte

Instruktioner

Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.

Lag rabarbrakompotten. Skyll og del rabarbraen og jordbærene i biter. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles. Hell kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Kompott som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.

Gjør klar jordbærostekaken. Miks jordbærene og kok dem sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. La avkjøles helt.

Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Vend inn jordbærpureen når den er helt avkjølt. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Plasser kompotten midt på bunnen, og legg den midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, for høyden sin del.

Hell over jordbærostekaken, og stryk overflaten glatt. Ostekake som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.

Ta bort formen og plastfolien, og dekorer ostekaken med de små ekstra kompottene, ostekakene og friske jordbær. Server ostekaken etter 15–20 minutter i romtemperatur.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.