Jordbærpai

10-12 biter

Karakter (10 st)

Ingredienser

Paiskall
100 g smør eller margarin
3 dl hvetemel
150 g mandelmasse
1 ss vann

Fyll
1 1/2 kremfløte
3 gelatinplater
2 eggeplommer
1 dl Dansukker Lys Sirup
250 g kesam
1 ts vaniljesukker
1/2-1 l jordbær

Garnering
sitronmelisse

Instruktioner

Bland sammen smør, mel og mandelmasse. Tilsett vannet og jobb raskt sammen til en deig. Sett deigen kaldt i 15 minutter. Sett ovnen på 175 °C.

Trykk ut deigen i en form på ca. 27 cm i diameter. Stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl.

Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Pisk fløten til krem.

Småkok eggeplommene og sirupen på svak varme til massen tykner. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i eggekremen sammen med kesam og vaniljesukker. Avkjøl. Vend forsiktig ned i den piskede fløten.

Fyll det kalde paiskallet med fyllet. Skyll og rens jordbærene. Legg dem på fyllet. Pynt med sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.