Ingredienser
50 g smør eller margarin
2 dl melk
25 g gjær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 krm salt
1 ts malt kardemomme
ca. 5 dl hvetemel
Fyll
50 g mandelmel
1 dl Dansukker Melis
75 g smør eller margarin
1/4–1/2 g safran eller revet skall av en økologisk appelsin
Pynt
1 egg
1–2 ss Dansukker Demerarasukker
Instruktioner
Smelt matfettet. Tilsett melken, og varm til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett sukker, salt og kardemomme. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. La heve under klede i 1 time.
Rør sammen ingrediensene til fyllet.
Legg deigen på melet bakebord, og kjevle den ut til en leiv på ca. 25 x 50 cm. Smør på fyllet. Rull sammen, og form til en snurr som legges i smurt springform, 24 cm i diameter. La heve under klede i 1 time.
Pensle kaken med sammenvispet egg, og strø på demerarasukkeret. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.