Julekrans med sjokolade og kanel

2 kranser

Karakter (6 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 dl melk
50 g gjær for søte deiger
1/2 dl Dansukker Sukker
1 egg
1 1/2 ts salt
8-10 dl hvetemel
100 g smør, romtemperert

Fyll
200 g smør, romtemperert
100 g hakket sjokolade
100 g finhakkede hasselnøtter
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts malt kanel
1/2 ts malt kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts flaksalt

Pensling
1 egg, sammenvispet

Pynt
Perlesukker eller Demerarasukker

Instruktioner

Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sukker, egg og salt under omrøring. Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis. Elt deigen i 5-10 minutter. Deigen skal være smidig og litt klebrig. Dekk til bollen, og la heve i 1 time.

Sett ovnen på 175 °C.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.

Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord. Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.

Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir. Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.

La heve i 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.

Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.