Julekrans med sjokolade og kanel

2 kranser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

3 dl melk
50 g gjær for søte deiger
1/2 dl Dansukker Sukker
1 egg
1 1/2 ts salt
8-10 dl hvetemel
100 g smør, romtemperert

Fyll
200 g smør, romtemperert
100 g hakket sjokolade
100 g finhakkede hasselnøtter
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts malt kanel
1/2 ts malt kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts flaksalt

Pensling
1 egg, sammenvispet

Pynt
Perlesukker eller Demerarasukker

Instruktioner

Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sukker, egg og salt under omrøring. Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis. Elt deigen i 5-10 minutter. Deigen skal være smidig og litt klebrig. Dekk til bollen, og la heve i 1 time.

Sett ovnen på 175 °C.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.

Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord. Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.

Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir. Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.

La heve i 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.

Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.