Julekrans med sjokolade og kanel

2 kranser

Karakter (4 stk)

Ingredienser

3 dl melk
50 g gjær for søte deiger
1/2 dl Dansukker Sukker
1 egg
1 1/2 ts salt
8-10 dl hvetemel
100 g smør, romtemperert

Fyll
200 g smør, romtemperert
100 g hakket sjokolade
100 g finhakkede hasselnøtter
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts malt kanel
1/2 ts malt kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 ts flaksalt

Pensling
1 egg, sammenvispet

Pynt
Perlesukker eller Demerarasukker

Instruktioner

Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sukker, egg og salt under omrøring. Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis. Elt deigen i 5-10 minutter. Deigen skal være smidig og litt klebrig. Dekk til bollen, og la heve i 1 time.

Sett ovnen på 175 °C.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.

Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord. Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.

Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir. Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.

La heve i 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.

Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.