Ingredienser
2 1/2 dl hvetemel
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 1/4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3/4 ts salt
1 dl melk
50 g smør
1 ts sitronsaft
1 egg, lett vispet
50 g smeltet smør
Rapsolje til pensling av brett
Instruktioner
Sett ovnen på 200 °C. Pensle munkebrettet grundig med rapsolje.
Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.
Mål opp melken i en liten bolle, og tilsett sitronsaften. Rør om.
Smeltet smøret. Tilsett melken, det lett vispede egget og det smeltede smøret i den tørre blandingen, og rør om.
Fyll munkehullene i formen halvveis opp med røre. Ha gjerne røren i en sprøytepose, slik at det blir enklere å fylle hullene.
Stekes i nedre del av ovnen i ca. 6-8 minutter. Avkjøl i noen minutter før de tas ut av formen. Pensle formene mellom hver omgang.
TRE VARIASJONER AV TOPPING
Kanel og sukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1-2 ts malt kanel
50 g smeltet smør
Bland sukker og kanel. Pensle munkene med smør mens de fremdeles er varme, og dypp dem i sukkeret.
Glasur og polkagrisstrø
2 dl Dansukker Melis
1-2 ss vann
1 dl knuste polkagriser
Bland sammen melis og vann til en jevn røre. Smør på munkene, og pynt med knuste polkagriser.
Pepperkakeglasur
2 dl Dansukker Melis
1-2 ss vann
2 ts pepperkakekrydder
Bland sammen melis og vann til en jevn røre. Tilsett 2 ts pepperkakekrydder i glasuren.
Smør glasuren på munkene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.