Julemunker

8-10 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2 1/2 dl hvetemel
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 1/4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3/4 ts salt
1 dl melk
50 g smør
1 ts sitronsaft
1 egg, lett vispet
50 g smeltet smør
Rapsolje til pensling av brett

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C. Pensle munkebrettet grundig med rapsolje.

Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.

Mål opp melken i en liten bolle, og tilsett sitronsaften. Rør om.

Smeltet smøret. Tilsett melken, det lett vispede egget og det smeltede smøret i den tørre blandingen, og rør om.

Fyll munkehullene i formen halvveis opp med røre. Ha gjerne røren i en sprøytepose, slik at det blir enklere å fylle hullene.

Stekes i nedre del av ovnen i ca. 6-8 minutter. Avkjøl i noen minutter før de tas ut av formen. Pensle formene mellom hver omgang.


TRE VARIASJONER AV TOPPING

Kanel og sukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1-2 ts malt kanel
50 g smeltet smør

Bland sukker og kanel. Pensle munkene med smør mens de fremdeles er varme, og dypp dem i sukkeret.

Glasur og polkagrisstrø
2 dl Dansukker Melis
1-2 ss vann
1 dl knuste polkagriser

Bland sammen melis og vann til en jevn røre. Smør på munkene, og pynt med knuste polkagriser.

Pepperkakeglasur
2 dl Dansukker Melis
1-2 ss vann
2 ts pepperkakekrydder

Bland sammen melis og vann til en jevn røre. Tilsett 2 ts pepperkakekrydder i glasuren.
Smør glasuren på munkene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!