Ingredienser
2 dl Dansuker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør eller margarin
1 stort egg
2 ts malt kryddernellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
ca. 8 dl hvetemel
1 1/2 ts natron
Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
Instruktioner
Kos deg med barna, og bak fine julepyntkaker! Bruk enten kjøpeformer, maler som kan skrives ut her eller dine egne sjablonger i papp til figurene. Når juledamene og julemennene, stjerner og hjerter - eller hva dere enn finner på av former - er ferdige, kommer det aller morsomste: La barna pynte kakene!
Smelt smør, sukker og sirup. Rør til det er avkjølt. Tilsett egget. Løs opp natronet i litt vann, og rør det inn sammen med krydderet. Tilsett melet. Arbeid sammen deigen, og la hvile over natten. Kjevle deigen tynt ut, og stikk ut figurer. Stek ved 200 °C i ca. 8 minutter.
Glasur
Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre, helst med elektrisk visp. Ha glasuren i en plastpose, og sprøyt ut på pepperkakene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.