Julepepperkaker

Julepepperkaker

ca. 150 stk.
Julepepperkaker
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

  • 2 dl Dansuker Lys Sirup
  • 2 1/4 dl Dansukker Sukker
  • 200 g smør eller margarin
  • 1 stort egg
  • 2 ts malt kryddernellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • ca. 8 dl hvetemel
  • 1 1/2 ts natron

Glasur

  • 4 dl Dansukker Melis
  • 1 eggehvite
  • 2 krm eddiksprit

Kos deg med barna, og bak fine julepyntkaker! Bruk enten kjøpeformer, maler som kan skrives ut her eller dine egne sjablonger i papp til figurene. Når juledamene og julemennene, stjerner og hjerter - eller hva dere enn finner på av former - er ferdige, kommer det aller morsomste: La barna pynte kakene!

Smelt smør, sukker og sirup. Rør til det er avkjølt. Tilsett egget. Løs opp natronet i litt vann, og rør det inn sammen med krydderet. Tilsett melet. Arbeid sammen deigen, og la hvile over natten. Kjevle deigen tynt ut, og stikk ut figurer. Stek ved 200 °C i ca. 8 minutter.
 

Glasur
Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre, helst med elektrisk visp. Ha glasuren i en plastpose, og sprøyt ut på pepperkakene.

 

Se film: Slik lager du glasur

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;