Julesangria

ca. 1,5 liter 30 minutter
Sangria er en herlig leskende drikk om sommeren, men er også super å servere om vinteren. By på julesangria som velkomstdrink på julefesten eller til middagen. Server i festlige glass og pynt med sukker og malt kanel.
Julesangria
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • saften av 2 appelsiner (ca. 2 dl)
  • 1/2 l rødt vin
  • 1/2 l vingløgg
  • 3 kanelstenger
  • 3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 2 appelsiner, gjerne usprøytede
  • 1/2 grapefrukt, gjerne usprøytede
  • 1/2 granateple
  • 1/2 l mineralvann
  • is

Pynt på isen

  • appelsin
  • 2 ss Dansukker Sukker
  • 1 ss malt kanel

Press saften ut av appelsinene og hell den over i en mugge. Hell i rødvin, gløgg, kanelstenger og muscovadorørsukker.

Skyll og skjær appelsinene og grapefrukten i skiver som du legger i muggen. Tilsett kjernene fra granateplet. La stå i ca. 30 minutter.

For å dekorere glasset fukter du først kantene med en appelsinbåt. Bland deretter sukker og kanel på en tallerken, og rull glasset i blandingen, slik at det får en sukker- og kanelkant.

Hell mineralvannet og isen i muggen med sangria rett før servering. Hell opp sangriaen i glasset og server.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker