Julestjerne

En saftig och smakfull julestjerne laget av hvetedeig med fyll av mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel.

ca. 15–20 stykker

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Hvetedeig
25 g gjær
1 1/2 dl romtemperert melk
1 1/2 dl naturell yoghurt, 3 %
100 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ts malt kardemomme
1 egg
ca. 8–9 dl hvetemel
1/4 ts salt

Fyll
80 g mørk sjokolade
125 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ss malt kanel
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet
3 ss friskpresset appelsinjuice
1 ts maisstivelse

Pensling
1 egg + vanen + 1 knivsodd salt
Dansukker Svensk Perlesukker

 

Instruktioner

Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett yoghurt, smør, sirup, kardemomme og egg og arbeid sammen. Tilsett nesten alt hvetemelet, og kna deigen til den er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og kna deigen til den slipper kantene i bollen.

La heve under bakeklede i 20–30 minutter.

I mellomtiden lager du fyllet. Finhakk sjokoladen og bland den med resten av ingrediensene.

Legg deigen på et melet bakebord, og kna den smidig. Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver del til runde leiver. Bruk en sirkel med ca. 25 cm diameter som mal når du kjevler. Legg en av leivene på et brett med bakepapir.

Smør utover fyllet og pass på å porsjonere mengden slik at fyllet rekker også til de 3 andre leivene og deigen som blir til overs. Legg på neste leiv og smør fyllet utover. Gjenta til siste leiv er lagt på, men ikke smør fyll på denne.

Skjær 16 hakk ca. 2 cm ut fra midten og snurr dem to og to ut fra hverandre. Trykk til slutt sammen endene. Lag boller av deigen som blir til overs.

La heve under bakeklede i ca. 45 minutter. Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.

Pensle stjernen med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek kaken i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.