Ingredienser
Hvetedeig
25 g gjær
1 1/2 dl romtemperert melk
1 1/2 dl naturell yoghurt, 3 %
100 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ts malt kardemomme
1 egg
ca. 8–9 dl hvetemel
1/4 ts salt
Fyll
80 g mørk sjokolade
125 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ss malt kanel
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet
3 ss friskpresset appelsinjuice
1 ts maisstivelse
Pensling
1 egg + vanen + 1 knivsodd salt
Dansukker Svensk Perlesukker
Instruktioner
Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett yoghurt, smør, sirup, kardemomme og egg og arbeid sammen. Tilsett nesten alt hvetemelet, og kna deigen til den er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og kna deigen til den slipper kantene i bollen.
La heve under bakeklede i 20–30 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet. Finhakk sjokoladen og bland den med resten av ingrediensene.
Legg deigen på et melet bakebord, og kna den smidig. Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver del til runde leiver. Bruk en sirkel med ca. 25 cm diameter som mal når du kjevler. Legg en av leivene på et brett med bakepapir.
Smør utover fyllet og pass på å porsjonere mengden slik at fyllet rekker også til de 3 andre leivene og deigen som blir til overs. Legg på neste leiv og smør fyllet utover. Gjenta til siste leiv er lagt på, men ikke smør fyll på denne.
Skjær 16 hakk ca. 2 cm ut fra midten og snurr dem to og to ut fra hverandre. Trykk til slutt sammen endene. Lag boller av deigen som blir til overs.
La heve under bakeklede i ca. 45 minutter. Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.
Pensle stjernen med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek kaken i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.