Ingredienser
Hvetedeig
25 g gjær
1 1/2 dl romtemperert melk
1 1/2 dl naturell yoghurt, 3 %
100 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ts malt kardemomme
1 egg
ca. 8–9 dl hvetemel
1/4 ts salt
Fyll
80 g mørk sjokolade
125 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ss malt kanel
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet
3 ss friskpresset appelsinjuice
1 ts maisstivelse
Pensling
1 egg + vanen + 1 knivsodd salt
Dansukker Svensk Perlesukker
Instruktioner
Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett yoghurt, smør, sirup, kardemomme og egg og arbeid sammen. Tilsett nesten alt hvetemelet, og kna deigen til den er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og kna deigen til den slipper kantene i bollen.
La heve under bakeklede i 20–30 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet. Finhakk sjokoladen og bland den med resten av ingrediensene.
Legg deigen på et melet bakebord, og kna den smidig. Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver del til runde leiver. Bruk en sirkel med ca. 25 cm diameter som mal når du kjevler. Legg en av leivene på et brett med bakepapir.
Smør utover fyllet og pass på å porsjonere mengden slik at fyllet rekker også til de 3 andre leivene og deigen som blir til overs. Legg på neste leiv og smør fyllet utover. Gjenta til siste leiv er lagt på, men ikke smør fyll på denne.
Skjær 16 hakk ca. 2 cm ut fra midten og snurr dem to og to ut fra hverandre. Trykk til slutt sammen endene. Lag boller av deigen som blir til overs.
La heve under bakeklede i ca. 45 minutter. Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.
Pensle stjernen med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek kaken i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!