Julestøvsugere

Julestøvsugere, en herlig twist på en klassiker. Julestria har aldri smakt bedre.

ca. 16 små

PT55M

ca. 1 time + 1 time i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

100 g smør, romtemperert
3 ss Dansukker Mørk sirup
1 dl Dansukker Brun Farin
3 ss kakao
4 dl pepperkakesmuler
4 dråper arakessens

Dekorasjon
Dansukker Melis
200 g rød marsipan
100 g hvit sjokolade

Instruktioner

Rør sammen smør, sirup, brun farin og kakao i en skål. Miks pepperkakene til smuler og bland dem med arakessens. La stå i kjøleskap i 30 minutter.

Form deigen til 2 lengder som du lar stå i kjøleskap i ytterligere 30 minutter.

Strø litt melis på arbeidsbenken og kjevl ut marsipanen til en avlang leiv. Legg en lengd på marsipanleiven, rull den inn én omgang og skjær bort overskytende marsipan. Gjør det samme med den andre lengden.

Skjær lengdene i ca. 4 cm store biter. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Dypp endene i sjokoladen og la stivne på bakepapir. Oppbevares i kjøleskapet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.