Juletre-cupcakes

Herlig saftige sjokolademuffins med mintglasur. Like søte på utseende som på smak.

ca. 15 stk.

PT55M

1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Muffins
100 g smør
1 dl melk
2 dl hvetemel
1/2 dl kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype salt
1/2 dl hakket mørk eller lys sjokolade
3 egg
2 dl Dansukker Sukker

Glasur
75 g romtemperert smør
5 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
100 g kremost
grønn konditorfarge
eventuelt noen dråper med peppermynteolje

Pynt
strø

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

Smelt smøret og rør inn melken. Sett til sides.

Bland mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver, salt og hakket sjokolade i en bolle.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør forsiktig inn melblandingen og til slutt smør- og melkeblandingen. Rør til en jevn konsistens.

Fyll muffinsformene 2/3 fulle, og stek dem midt i ovnen i ca. 20 minutter. La avkjøles helt i romtemperatur.

Visp smør, melis og vaniljesukker til en kremet konsistens. Visp inn kremost og tilsett noen dråper med konditorfarge, pluss eventuelt peppermynteolje. Hell glasuren i en sprøytepose. Oppbevar den i kjøleskap og sprøyt den på muffinsene før servering.

Pynt med strøssel.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.