Ingredienser
Muffins
100 g smør
1 dl melk
2 dl hvetemel
1/2 dl kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype salt
1/2 dl hakket mørk eller lys sjokolade
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
Glasur
75 g romtemperert smør
5 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
100 g kremost
grønn konditorfarge
eventuelt noen dråper med peppermynteolje
Pynt
strø
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
Smelt smøret og rør inn melken. Sett til sides.
Bland mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver, salt og hakket sjokolade i en bolle.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør forsiktig inn melblandingen og til slutt smør- og melkeblandingen. Rør til en jevn konsistens.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle, og stek dem midt i ovnen i ca. 20 minutter. La avkjøles helt i romtemperatur.
Visp smør, melis og vaniljesukker til en kremet konsistens. Visp inn kremost og tilsett noen dråper med konditorfarge, pluss eventuelt peppermynteolje. Hell glasuren i en sprøytepose. Oppbevar den i kjøleskap og sprøyt den på muffinsene før servering.
Pynt med strøssel.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.