Juletrekladdekake

Juletrekladdekake er en enkel og morsom måte å komme i julestemning på. Bak en god kladdekake som du pynter med polkagriser, melisglasur, krem og strøssel.

6 stk.

PT55M

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

150 g smør
75 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 egg
2 1/4 dl hvetemel
4 ss kakao
2 klyper salt

Pynt
polkagris
glasur
kremfløte
strøssel

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C, over- og undervarme.

Smør en avlang form med avtakbar kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smøret, hakk sjokoladen og vend den inn i det smeltede smøret. Rør til en jevn blanding, tilsett sukker og visp godt for hånd. Tilsett ett egg om gangen og rør om.

Bland hvetemel, kakao og salt i en bolle, og vend inn sjokoladerøren. Hell røren i formen og stek midt i ovnen ved i 10–12 minutter. La avkjøles helt.

Skjær kladdekaken i trekantede stykker som ligner på julegraner, og stikk en polkagrisstang i hver gran. Pynt granene med melisglasur, krem og strøssel.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.