Juletrekladdekake

Juletrekladdekake er en enkel og morsom måte å komme i julestemning på. Bak en god kladdekake som du pynter med polkagriser, melisglasur, krem og strøssel.

6 stk.

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

150 g smør
75 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 egg
2 1/4 dl hvetemel
4 ss kakao
2 klyper salt

Pynt
polkagris
glasur
kremfløte
strøssel

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C, over- og undervarme.

Smør en avlang form med avtakbar kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smøret, hakk sjokoladen og vend den inn i det smeltede smøret. Rør til en jevn blanding, tilsett sukker og visp godt for hånd. Tilsett ett egg om gangen og rør om.

Bland hvetemel, kakao og salt i en bolle, og vend inn sjokoladerøren. Hell røren i formen og stek midt i ovnen ved i 10–12 minutter. La avkjøles helt.

Skjær kladdekaken i trekantede stykker som ligner på julegraner, og stikk en polkagrisstang i hver gran. Pynt granene med melisglasur, krem og strøssel.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.