Kald laksepai

ca. 8 porsjoner

Karakter (2 stk)

Ingredienser

150 g strøkavring
50 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
75 g smeltet smør eller margarin

Fyll:
4 gelatinplater
3 dl lett crème fraîche eller rømme
2 dl kesam
3 ts Dansukker Lys Sirup
3–4 ss dijonsennep
1 finhakket rødløk
1 dl (20 g) finhakket dill
200 g varmrøkt laks i biter
Salt, pepper

Pynt:
Sitron
Dill
Reker
Varmrøkt laks

Instruktioner

Bland kavring, ost og matfett. Trykk ut massen i bunnen og oppover kantene i en form med avtakbar kant.

Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann i 5 minutter. Bland de andre ingrediensene. Smelt gelatinplatene i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle på komfyren. Ta et par spiseskjeer av fyllet og rør det ut i den smeltede gelatinen før dette røres ned i fyllet. Hell fyllet i skallet, og la det stivne i kjøleskap i 4–5 timer. Pynt med sitron, dill, reker og laks.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.