Kald laksepai

ca. 8 porsjoner

Karakter (1 st)

Ingredienser

150 g strøkavring
50 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
75 g smeltet smør eller margarin

Fyll:
4 gelatinplater
3 dl lett crème fraîche eller rømme
2 dl kesam
3 ts Dansukker Lys Sirup
3–4 ss dijonsennep
1 finhakket rødløk
1 dl (20 g) finhakket dill
200 g varmrøkt laks i biter
Salt, pepper

Pynt:
Sitron
Dill
Reker
Varmrøkt laks

Instruktioner

Bland kavring, ost og matfett. Trykk ut massen i bunnen og oppover kantene i en form med avtakbar kant.

Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann i 5 minutter. Bland de andre ingrediensene. Smelt gelatinplatene i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle på komfyren. Ta et par spiseskjeer av fyllet og rør det ut i den smeltede gelatinen før dette røres ned i fyllet. Hell fyllet i skallet, og la det stivne i kjøleskap i 4–5 timer. Pynt med sitron, dill, reker og laks.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.