Kald laksepai - Oppskrifter

Kald laksepai

ca. 8 porsjoner
Kald laksepai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

150 g strøkavring
50 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
75 g smeltet smør eller margarin

Fyll:
4 gelatinplater
3 dl lett crème fraîche eller rømme
2 dl kesam
3 ts Dansukker Lys Sirup
3–4 ss dijonsennep
1 finhakket rødløk
1 dl (20 g) finhakket dill
200 g varmrøkt laks i biter
Salt, pepper

Pynt:
Sitron
Dill
Reker
Varmrøkt laks

Bland kavring, ost og matfett. Trykk ut massen i bunnen og oppover kantene i en form med avtakbar kant.

Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann i 5 minutter. Bland de andre ingrediensene. Smelt gelatinplatene i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle på komfyren. Ta et par spiseskjeer av fyllet og rør det ut i den smeltede gelatinen før dette røres ned i fyllet. Hell fyllet i skallet, og la det stivne i kjøleskap i 4–5 timer. Pynt med sitron, dill, reker og laks.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;