Kaldhevede kanelboller

ca. 30 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

50 g gjær
2 ½ dl kald melk
½ dl Dansukker Sukker
1 ts Dansukker Vaniljesukker
200 g kaldt smør eller margarin
9 dl hvetemel

Fyll
100 g smør eller margarin
1 dl Dansukker Brun Farin
1 ss malt kanel

Pensling
Sammenvispet egg

Pynt
Dansukker Perlesukker
Hakkede mandler, kan sløyfes 

Instruktioner

 Begynn med å blande sammen alle ingrediensene til fyllet.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av melken. Tilsett resten av melken samt sukker, vaniljesukker og terninger av smør eller margarin.
Rør i melet og arbeid deigen smidig og jevn. Kjevle ut deigen på melet bakebord, deigen skal være ganske løs, men er den vanskelig å jobbe med, kan du arbeide inn litt mer mel.
Skjær eller del deigen med pizzahjul i 8 cm store kvadrater. Legg en liten teskje fyll på hvert deigemne, og dra så hjørnene mot midten og klem ordentlig til. Legg bollene i muffinsformer og la dem heve i romtemperatur i ca. 2 timer. Pensle bollene med sammenvispet egg og strø på perlesukker og hakkede mandler. Stek i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 8 minutter.
La dem avkjøle under kjøkkenhåndkle. Kanelbollene er fine å fryse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?