Kaldhevede kanelboller

ca. 30 stk.
Kaldhevede kanelboller
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

50 g gjær
2 ½ dl kald melk
½ dl Dansukker Sukker
1 ts Dansukker Vaniljesukker
200 g kaldt smør eller margarin
9 dl hvetemel

Fyll
100 g smør eller margarin
1 dl Dansukker Brun Farin
1 ss malt kanel

Pensling
Sammenvispet egg

Pynt
Dansukker Perlesukker
Hakkede mandler, kan sløyfes 

 Begynn med å blande sammen alle ingrediensene til fyllet.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av melken. Tilsett resten av melken samt sukker, vaniljesukker og terninger av smør eller margarin.
Rør i melet og arbeid deigen smidig og jevn. Kjevle ut deigen på melet bakebord, deigen skal være ganske løs, men er den vanskelig å jobbe med, kan du arbeide inn litt mer mel.
Skjær eller del deigen med pizzahjul i 8 cm store kvadrater. Legg en liten teskje fyll på hvert deigemne, og dra så hjørnene mot midten og klem ordentlig til. Legg bollene i muffinsformer og la dem heve i romtemperatur i ca. 2 timer. Pensle bollene med sammenvispet egg og strø på perlesukker og hakkede mandler. Stek i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 8 minutter.
La dem avkjøle under kjøkkenhåndkle. Kanelbollene er fine å fryse.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker