Ingredienser
1 dl kremfløte
50 g smør
3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
300 g mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold
Smakstilsetning
1/2 ts malt kardemomme eller
1 ss konjakk og 1 ss sterk, kald kaffe eller
1 ts pepperkakekrydder
Glasur
200 g sjokolade
melisglasur
Instruktioner
Hakk sjokoladen i biter. Kok opp smør, muscovadorørsukker og fløte. Bland i valgfri smakstilsetning og sjokoladebitene, og rør til det er en jevn masse. Bre ut trøffelmassen i en foliekledd form. Sett den i kjøleskapet til neste dag, så trøffelen blir helt fast. Trykk ut biter med en form eller skjær ut biter og trill eventuelt kuler. Sett dem i fryseren. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp bitene i sjokoladen, og legg dem på et fat som settes i kjøleskapet.
Adventskalender; 24 nummererte trøffelbiter
Lag litt forskjellige smaker på trøflene. Legg dem i former, avkjøl dem. Stikk ut biter eller skjær terninger. Eventuelt trill dem til kuler. Dypp bitene i smeltet sjokolade og skriv datoene på dem med en glasur av 1 eggehvite, 5 dl melis og 1/2 ts eddik eller sitronsaft. Eller legg trøflene i små esker som er nummererte fra 1-24, så blir det en liten julegave hver dag.
Kalendertrøflene bør oppbevares kaldt.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.