Kandisert fruktskall

Kandisert fruktskall kan være det beste godteri som finnes, og er en smart måte å ta vare på frukt på som har blitt til overs. Bruk skallet fra usprøytede sitrusfrukter til å lage søte godbiter. Varier de kandiserte fruktskallene etter smak og behag.

1 glass

PT55M

50 minutter

Karakter (116 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2–3 valgfrie sitrusfrukter, gjerne usprøytede

Sukkerlake
1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vann
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
Dansukker Sukker

Instruktioner

Vask frukten i lunkent vann. Skjær skallet i lange, tynne remser. Unngå det hvite, som smaker beskt. Skjær deretter remsene i tynne strimler.

Fyll en kasserolle med vann, legg i skallene og kok opp. La koke i ca. 5 minutter, og sil deretter av vannet. Gjør det samme én gang til.

Kok opp sukker, vann og sirup til lake i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett skallene og la koke på lav varme i ca. 15 minutter eller til laken har tyknet.

Ta kasserollen fra platen, og avkjøl. Løft ut skallene og vend dem i sukker slik at de dekkes helt.

Tips. Laken som blir igjen av fruktskallene, kan brukes til drinker eller til å ringle over desserter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.