Kandisert fruktskall

Kandisert fruktskall kan være det beste godteri som finnes, og er en smart måte å ta vare på frukt på som har blitt til overs. Bruk skallet fra usprøytede sitrusfrukter til å lage søte godbiter. Varier de kandiserte fruktskallene etter smak og behag.

1 glass

50 minutter

Karakter (21 stk)

Ingredienser

2–3 valgfrie sitrusfrukter, gjerne usprøytede

Sukkerlake
1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vann
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
Dansukker Sukker

Instruktioner

Vask frukten i lunkent vann. Skjær skallet i lange, tynne remser. Unngå det hvite, som smaker beskt. Skjær deretter remsene i tynne strimler.

Fyll en kasserolle med vann, legg i skallene og kok opp. La koke i ca. 5 minutter, og sil deretter av vannet. Gjør det samme én gang til.

Kok opp sukker, vann og sirup til lake i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett skallene og la koke på lav varme i ca. 15 minutter eller til laken har tyknet.

Ta kasserollen fra platen, og avkjøl. Løft ut skallene og vend dem i sukker slik at de dekkes helt.

Tips. Laken som blir igjen av fruktskallene, kan brukes til drinker eller til å ringle over desserter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.