Bunn
60 g usaltet smør
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 dl knuste Digestive-kjeks
Karamell-lag
400 g søt, kondensert melk
75 g usaltet smør
1 dl Dansukker Melis
Sjokolade-lag
200 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
40 g usaltet smør
Pynt (kan sløyfes)
1 dl kremfløte
sjokoladebiter
Smelt smøret. Bland knuste kjeks, muscovadorørsukker og det smeltede smøret. Trykk ut kjeksblandingen i en form med avtakbar kant. La stivne i kjøleskap.
Bland den kondenserte melken, smøret og sukkeret i en kasserolle, og varm på svak varme til alt er smeltet. Kok opp og kok deretter til blandingen tykner, ca. 8 minutter. Avkjøl noe før fyllet helles i paiskallet. Settes i kjøleskap til karamellen har stivnet.
Bryt i stykker sjokoladen og bland den sammen med fløte, sukker og smør. Varm på svak varme til alt har smeltet sammen til en jevn røre. Avkjøles før blandingen helles over karamell-laget i paiskallet. Settes i kjøleskap.
Pynt eventuelt paien med vispet krem og sjokoladebiter.
Oppskriften er utarbeidet av