Karamellpai med nøtter

ca. 10 porsjoner

Karakter (0 st)

Ingredienser

Deig
3 1/2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Brun Farin
100 g smør eller margarin
1 ss olje
1 eggeplomme
3 ss dl kaldt vann

Fyll
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
2 ts kakaopulver
1 ts vaniljesukker
75 g smør eller margarin
200 g nøtter, gjerne forskjellige typer

Pynt
Vispet krem
Dansukker Melis

Instruktioner

Arbeid sammen ingrediensene til deigen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Trykk deigen ut i en form med avtakbar kant, ca. 28 cm i diameter. Prikk med en gaffel. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i 10 minutter. La paiskallet avkjøles i formen. Bland alle ingrediensene til fyllet unntatt matfett og nøtter i en kasserolle, og la småkoke til det tykner, ca. 10 minutter. Rør av og til. Ta kasserollen fra platen, og rør inn matfettet. Tilsett nøttene. Hell fyllet i skallet. Sett i kjøleskap i 3 timer for å stivne. Ta kanten av formen, og pynt paien med vispet krem. Sikt over litt melis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.