Karamellpai med nøtter

ca. 10 porsjoner

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Deig
3 1/2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Brun Farin
100 g smør eller margarin
1 ss olje
1 eggeplomme
3 ss dl kaldt vann

Fyll
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
2 ts kakaopulver
1 ts vaniljesukker
75 g smør eller margarin
200 g nøtter, gjerne forskjellige typer

Pynt
Vispet krem
Dansukker Melis

Instruktioner

Arbeid sammen ingrediensene til deigen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Trykk deigen ut i en form med avtakbar kant, ca. 28 cm i diameter. Prikk med en gaffel. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i 10 minutter. La paiskallet avkjøles i formen. Bland alle ingrediensene til fyllet unntatt matfett og nøtter i en kasserolle, og la småkoke til det tykner, ca. 10 minutter. Rør av og til. Ta kasserollen fra platen, og rør inn matfettet. Tilsett nøttene. Hell fyllet i skallet. Sett i kjøleskap i 3 timer for å stivne. Ta kanten av formen, og pynt paien med vispet krem. Sikt over litt melis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.