Karamellpopcorn med havsalt

Karamellpopcorn er supert snacks til filmkveld i helgen! Popcornet er dekket med hjemmelaget karamell og drysset med havsalt. Det gir knasende godt popcorn med kombinasjonen av søtt og salt.
- Oppskrift Thea Bolstad

Karakter (145 stk)

Ingredienser

Karamellpopcorn:
•    100 g ferdig poppet popcorn (1 pose mikropopcorn)
•    180 g smør
•    180 g brunt sukker fra Dansukker
•    120 g lys sirup fra Dansukker
•    1/2 ts natron
•    1 ts vaniljeekstrakt
•    havsalt

Utstyr:
•    tykkbunnet kjele
•    sukkertermometer

Instruktioner

Begynn med å poppe popcorn og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Fjern de upoppede kornene.

Sett ovnen på 170 grader.

Ha smør, brunt sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Varm opp på middels varme til 135 grader. Bruk et sukkertermometer til å følge med på varmen. Når karamellen når 135 grader, ta kjelen bort fra platen. Rør deretter inn natron og vaniljeekstrakt. Da endrer karamellen litt farge og blir lysere.

Hell deretter karamellen over popcornet og bruk to skjeer til å dekke karamellen rundt popcornet. Det gjør ikke noe om ikke alt er dekket, for nå skal det inn i ovnen.

Stek i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter. Når det har vært i ovnen er det mye enklere å dekke popcornet med karamellen. Jeg bruker 2 skjeer til å snu og vende popcornet til det er dekket. Strø deretter over havsalt.

La karamellpopcornet stå på kjøkkenbenken å stivne. Brekk deretter popcornet fra hverandre og det er klart til servering. Oppbevar i tett boks.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sommerkake

Sommerkaker

Deilige kaker for sommerfeiringer, her finner du inspirerende kaker for vår- og sommerfester!

Rabarbrakake

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Semifreddo med bringebærblanding og pistasj

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Hylleblomst Collins og Rabarbra Sour

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Grillmarinader

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.