Ingredienser
3 3/4 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør eller margarin, romtemperert
1 ts pepperkakekrydder
Fyll
3 dl kremfløte
175 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Revet skall av økologisk appelsin
1 ss ferskpresset appelsinjuice
Pynt
200 g melkesjokolade
Instruktioner
Arbeid sammen ingrediensene til deigen, og trykk den ut i en lett smurt form, 18 x 25 cm. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.
Vask appelsinen grundig, og riv skallet fint. Bland alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle, og la det koke i ca. 20-30 minutter. Bruk et termometer og mål til 120 °C eller lag en testkule for å se at karamellen er passe fast. Hell karamellen over bunnen. Sett i kjøleskap for at kaken skal stivne.
Smelt sjokoladen over vannbad. Smør sjokoladen over karamellen. Oppbevares kjølig. Skjæres i ruter ved servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.