Karamellruter med appelsin

Karamellruter med appelsin, en magisk kombinasjon. En ny variant av hjemmelagede twixkaker är dessa appelsinruter med butterdeig, karamellfyll og appelsinsjokolade.

Cirka 25-30 biter

Cirka 1,5 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

3 3/4 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør eller margarin, romtemperert
1 ts pepperkakekrydder

Fyll
3 dl kremfløte
175 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Revet skall av økologisk appelsin
1 ss ferskpresset appelsinjuice

Pynt
200 g melkesjokolade

Instruktioner

Arbeid sammen ingrediensene til deigen, og trykk den ut i en lett smurt form, 18 x 25 cm. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.

Vask appelsinen grundig, og riv skallet fint. Bland alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle, og la det koke i ca. 20-30 minutter. Bruk et termometer og mål til 120 °C eller lag en testkule for å se at karamellen er passe fast. Hell karamellen over bunnen. Sett i kjøleskap for at kaken skal stivne.

Smelt sjokoladen over vannbad. Smør sjokoladen over karamellen. Oppbevares kjølig. Skjæres i ruter ved servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.