Karamellruter med appelsin

Karamellruter med appelsin, en magisk kombinasjon. En ny variant av hjemmelagede twixkaker är dessa appelsinruter med butterdeig, karamellfyll og appelsinsjokolade.

Cirka 25-30 biter

Cirka 1,5 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

3 3/4 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør eller margarin, romtemperert
1 ts pepperkakekrydder

Fyll
3 dl kremfløte
175 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Revet skall av økologisk appelsin
1 ss ferskpresset appelsinjuice

Pynt
200 g melkesjokolade

Instruktioner

Arbeid sammen ingrediensene til deigen, og trykk den ut i en lett smurt form, 18 x 25 cm. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.

Vask appelsinen grundig, og riv skallet fint. Bland alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle, og la det koke i ca. 20-30 minutter. Bruk et termometer og mål til 120 °C eller lag en testkule for å se at karamellen er passe fast. Hell karamellen over bunnen. Sett i kjøleskap for at kaken skal stivne.

Smelt sjokoladen over vannbad. Smør sjokoladen over karamellen. Oppbevares kjølig. Skjæres i ruter ved servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.