Karamellruter med eplesyltetøy

Knallgode karamellruter fylt med eplesyltetøy. Nyt smaken av karamell kombinert med syrlig eplesyltetøy. Topp karamellkakene med mandel og kardemomme.

ca. 40 stk.

PT55M

1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Eplesyltetøy
3 epler, ca. 300 g
4 ss sitronsaft
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
1 dl Dansukker Syltesukker

Karamellruter
200 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt
hakkede mandler
2 ts kardemomme

Instruktioner

Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Visp sammen smør, demerarasukker og sirup. Bland hvetemel og bakepulver i en annen skål, og tilsett i røren. Rør sammen til en smidig deig.

Rull deigen til fire lengder som du legger på to brett med bakepapir. Trykk lengdene litt flate og lag en grop langs midten. Fyll gropen med eplesyltetøy.

Knip sammen lengdene slik at syltetøyet bakes inn i deigen. Trykk lengdene deretter flate – først for hånd og så med gaffel. Strø over hakkede mandler og kardemomme.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–11 minutter. La lengdene får avkjøle seg litt før du skjærer dem i ruter. Kakene smaker aller best samme dag eller dagen etter. Syltetøyet gjør dem ekstra gode, men samtidig raskt myke.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Jordbærkake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Himmelske søte bringebær

De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?