Karamellruter med eplesyltetøy

Knallgode karamellruter fylt med eplesyltetøy. Nyt smaken av karamell kombinert med syrlig eplesyltetøy. Topp karamellkakene med mandel og kardemomme.

ca. 40 stk.

1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Eplesyltetøy
3 epler, ca. 300 g
4 ss sitronsaft
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
1 dl Dansukker Syltesukker

Karamellruter
200 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt
hakkede mandler
2 ts kardemomme

Instruktioner

Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Visp sammen smør, demerarasukker og sirup. Bland hvetemel og bakepulver i en annen skål, og tilsett i røren. Rør sammen til en smidig deig.

Rull deigen til fire lengder som du legger på to brett med bakepapir. Trykk lengdene litt flate og lag en grop langs midten. Fyll gropen med eplesyltetøy.

Knip sammen lengdene slik at syltetøyet bakes inn i deigen. Trykk lengdene deretter flate – først for hånd og så med gaffel. Strø over hakkede mandler og kardemomme.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–11 minutter. La lengdene får avkjøle seg litt før du skjærer dem i ruter. Kakene smaker aller best samme dag eller dagen etter. Syltetøyet gjør dem ekstra gode, men samtidig raskt myke.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.