Karamellruter med eplesyltetøy

Knallgode karamellruter fylt med eplesyltetøy. Nyt smaken av karamell kombinert med syrlig eplesyltetøy. Topp karamellkakene med mandel og kardemomme.

ca. 40 stk.

1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Eplesyltetøy
3 epler, ca. 300 g
4 ss sitronsaft
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
1 dl Dansukker Syltesukker

Karamellruter
200 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt
hakkede mandler
2 ts kardemomme

Instruktioner

Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Visp sammen smør, demerarasukker og sirup. Bland hvetemel og bakepulver i en annen skål, og tilsett i røren. Rør sammen til en smidig deig.

Rull deigen til fire lengder som du legger på to brett med bakepapir. Trykk lengdene litt flate og lag en grop langs midten. Fyll gropen med eplesyltetøy.

Knip sammen lengdene slik at syltetøyet bakes inn i deigen. Trykk lengdene deretter flate – først for hånd og så med gaffel. Strø over hakkede mandler og kardemomme.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–11 minutter. La lengdene får avkjøle seg litt før du skjærer dem i ruter. Kakene smaker aller best samme dag eller dagen etter. Syltetøyet gjør dem ekstra gode, men samtidig raskt myke.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.