Karamellruter med eplesyltetøy

Knallgode karamellruter fylt med eplesyltetøy. Nyt smaken av karamell kombinert med syrlig eplesyltetøy. Topp karamellkakene med mandel og kardemomme.

ca. 40 stk.

1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Eplesyltetøy
3 epler, ca. 300 g
4 ss sitronsaft
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
1 dl Dansukker Syltesukker

Karamellruter
200 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt
hakkede mandler
2 ts kardemomme

Instruktioner

Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Visp sammen smør, demerarasukker og sirup. Bland hvetemel og bakepulver i en annen skål, og tilsett i røren. Rør sammen til en smidig deig.

Rull deigen til fire lengder som du legger på to brett med bakepapir. Trykk lengdene litt flate og lag en grop langs midten. Fyll gropen med eplesyltetøy.

Knip sammen lengdene slik at syltetøyet bakes inn i deigen. Trykk lengdene deretter flate – først for hånd og så med gaffel. Strø over hakkede mandler og kardemomme.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–11 minutter. La lengdene får avkjøle seg litt før du skjærer dem i ruter. Kakene smaker aller best samme dag eller dagen etter. Syltetøyet gjør dem ekstra gode, men samtidig raskt myke.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?