Karamelltrøffelkake

Karamelltrøffelkake med herlig nøttebunn. Sirup kombinert med lys og mørk sjokolade gir en ekstra kremet karamelltrøffel. Dryss over flaksalt og nøtter, så er kaken komplett.

Cirka 10 kakestykker

PT55M

Cirka 50 minutter + 5 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Nøttebunn
2 dl mandler
3 dl salte peanøtter
25 g smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl revet kokos

Karamelltrøffel
150 g mørk sjokolade
150 g lys sjokolade
2 dl kremfløte
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 ts flaksalt

Pynt
nøtter etter eget valg

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C.

Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret, og rør det inn i nøtteblandingen. Bland i resten av ingrediensene, og rør til en tykk røre.

Stryk ut røren i en smurt springform med ca. 24 cm diameter. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl i formen.

Gjør klar karamelltrøffelen. Finhakk den mørke og lyse sjokoladen, og sett den til sides. Kok opp kremfløte og sirup i en tykkbunnet kasserolle. Hell i sjokoladen litt etter litt, og rør til du får en jevn blanding. Rør inn flaksalt og la blandingen avkjøles litt.

Hell trøffelen over den kalde nøttebunnen i formen, og la stå i kjøleskap i 4–5 timer. Strø over litt hakkede nøtter før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.