Karamelltrøffelkake - Oppskrifter

Karamelltrøffelkake

Cirka 10 kakestykker Cirka 50 minutter + 5 timer i kjøleskap
Karamelltrøffelkake med herlig nøttebunn. Sirup kombinert med lys og mørk sjokolade gir en ekstra kremet karamelltrøffel. Dryss over flaksalt og nøtter, så er kaken komplett.
Karamelltrøffelkake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Nøttebunn

    • 2 dl mandler
    • 3 dl salte peanøtter
    • 25 g smør
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 dl revet kokos

    Karamelltrøffel

    • 150 g mørk sjokolade
    • 150 g lys sjokolade
    • 2 dl kremfløte
    • 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1/2 ts flaksalt

    Pynt

    • nøtter etter eget valg

    Sett ovnen på 150 °C.

    Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret, og rør det inn i nøtteblandingen. Bland i resten av ingrediensene, og rør til en tykk røre.

    Stryk ut røren i en smurt springform med ca. 24 cm diameter. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl i formen.

    Gjør klar karamelltrøffelen. Finhakk den mørke og lyse sjokoladen, og sett den til sides. Kok opp kremfløte og sirup i en tykkbunnet kasserolle. Hell i sjokoladen litt etter litt, og rør til du får en jevn blanding. Rør inn flaksalt og la blandingen avkjøles litt.

    Hell trøffelen over den kalde nøttebunnen i formen, og la stå i kjøleskap i 4–5 timer. Strø over litt hakkede nøtter før servering.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;