Nøttebunn
Karamelltrøffel
Pynt
Sett ovnen på 150 °C.
Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret, og rør det inn i nøtteblandingen. Bland i resten av ingrediensene, og rør til en tykk røre.
Stryk ut røren i en smurt springform med ca. 24 cm diameter. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl i formen.
Gjør klar karamelltrøffelen. Finhakk den mørke og lyse sjokoladen, og sett den til sides. Kok opp kremfløte og sirup i en tykkbunnet kasserolle. Hell i sjokoladen litt etter litt, og rør til du får en jevn blanding. Rør inn flaksalt og la blandingen avkjøles litt.
Hell trøffelen over den kalde nøttebunnen i formen, og la stå i kjøleskap i 4–5 timer. Strø over litt hakkede nøtter før servering.
Oppskriften er utarbeidet av