Ingredienser
Kladdkake
150 g brunet smør
1 1/2 ts kardemomme, malt
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 egg
2 1/2 dl hvetemel
Solbærglasur
100 g mascarpone
1 dl pisket krem
3/4 dl Dansukker Melis
2- 3 ss solbærsaft (ca 1-2 dl bær)
2 ts sitronsaft
Dekor
solbærsukker
sitronmelisse
solbær
Instruktioner
Sett ovnen på 175°C.
Kle en springform, ca. 19 cm i diameter, med bakepapir i bunnen og på kantene.
Brun smøret i en kjele og bland inn kardemomme og sukker. Tilsett ett egg om gangen og vend inn hvetemelet. Rør til en jevn røre.
Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 20-22 minutter, den skal være klissete i midten. La den avkjøles og sett den deretter i kjøleskapet for å stivne i noen timer til.
Lag glasuren. Visp sammen alle ingrediensene unntatt solbærsaft og sitron.
Bland solbærene og press dem gjennom en finmasket sil. Tilsett solbærsaft og sitron i glasuren og rør sammen. Sprøyt toppen av kaken med en rund tyll.
Dekorer med solbærsukker og sitronmelisse eller friske solbær.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.