Kardemommeis

4 porsjoner 30 minutter + 5 timer i fryser
En herlig oppskrift på hjemmelaget iskrem med kardemommesmak. Kardemommeisen kan serveres med ferske bær eller varme, søte pærer som dessert etter middagen.
Kardemommeis
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 4 eggeplommer
  • 1 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl melk
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1/2 ts malt kardemomme

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Tilsett kardemomme.

La blandingen avkjøle seg. Kjør deretter blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør om av og til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker