Kardemommekake med pærer posjert i rom

En herlig dessert som har det lille ekstra. Desserten kan gjøres klar i forveien og settes sammen rett før servering.

6 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Kardemommekake
2 egg
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme, nylig støttet
2 ts kanel
2 klype salt
3/4 dl rapsolje
3/4 dl melk 

Pærer posjert i rom
6 små pærer
2 dl vann
1 dl mørk rom
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 kanelstang

Glasur
1/2 dl Dansukker Melis
75 g kremost
1 ts vaniljesukker
melk
matolje til formene
kanel på toppen

Instruktioner

Skrell pærene, men la stilken være igjen. Legg pærene og resten av ingrediensene i en kasserolle, og la dem småkoke under lokk til de har blitt møre, ca. 30 minutter. La pærene avkjøles i laken.

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Smør 6 suffléformer (eventuelt store muffinsformer) med matolje.

Pisk egg og brun farin kremet og luftig.

Bland mel, bakepulver, salt og krydder i en egen skål. Vend inn i egge- og sukkerblandingen. Rør til slutt inn olje og melk og rør om til konsistensen er jevn.

Fyll formene 2/3 fulle. Stekes i ovn i 25–30 minutter. La kakene få avkjøles litt før du hvelver dem ut av formene.

Servering
Grav ut et hull i kaken som er like stort som pæren. Plasser pæren i hullet og pass på at den sitter godt. Visp sammen alle ingrediensene til glasuren med unntak av melken. Visp inn melk litt om gangen til glasuren har fått ønsket konsistens. Sausen skal være rennende, men samtidig kremet. Øs glasuren over pæren og strø over kanel.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.