Ingredienser
Kardemommekake
2 egg
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme, nylig støttet
2 ts kanel
2 klype salt
3/4 dl rapsolje
3/4 dl melk
Pærer posjert i rom
6 små pærer
2 dl vann
1 dl mørk rom
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 kanelstang
Glasur
1/2 dl Dansukker Melis
75 g kremost
1 ts vaniljesukker
melk
matolje til formene
kanel på toppen
Instruktioner
Skrell pærene, men la stilken være igjen. Legg pærene og resten av ingrediensene i en kasserolle, og la dem småkoke under lokk til de har blitt møre, ca. 30 minutter. La pærene avkjøles i laken.
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Smør 6 suffléformer (eventuelt store muffinsformer) med matolje.
Pisk egg og brun farin kremet og luftig.
Bland mel, bakepulver, salt og krydder i en egen skål. Vend inn i egge- og sukkerblandingen. Rør til slutt inn olje og melk og rør om til konsistensen er jevn.
Fyll formene 2/3 fulle. Stekes i ovn i 25–30 minutter. La kakene få avkjøles litt før du hvelver dem ut av formene.
Servering
Grav ut et hull i kaken som er like stort som pæren. Plasser pæren i hullet og pass på at den sitter godt. Visp sammen alle ingrediensene til glasuren med unntak av melken. Visp inn melk litt om gangen til glasuren har fått ønsket konsistens. Sausen skal være rennende, men samtidig kremet. Øs glasuren over pæren og strø over kanel.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!