Ingredienser
Kardemommekake
2 egg
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme, nylig støttet
2 ts kanel
2 klype salt
3/4 dl rapsolje
3/4 dl melk
Pærer posjert i rom
6 små pærer
2 dl vann
1 dl mørk rom
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 kanelstang
Glasur
1/2 dl Dansukker Melis
75 g kremost
1 ts vaniljesukker
melk
matolje til formene
kanel på toppen
Instruktioner
Skrell pærene, men la stilken være igjen. Legg pærene og resten av ingrediensene i en kasserolle, og la dem småkoke under lokk til de har blitt møre, ca. 30 minutter. La pærene avkjøles i laken.
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Smør 6 suffléformer (eventuelt store muffinsformer) med matolje.
Pisk egg og brun farin kremet og luftig.
Bland mel, bakepulver, salt og krydder i en egen skål. Vend inn i egge- og sukkerblandingen. Rør til slutt inn olje og melk og rør om til konsistensen er jevn.
Fyll formene 2/3 fulle. Stekes i ovn i 25–30 minutter. La kakene få avkjøles litt før du hvelver dem ut av formene.
Servering
Grav ut et hull i kaken som er like stort som pæren. Plasser pæren i hullet og pass på at den sitter godt. Visp sammen alle ingrediensene til glasuren med unntak av melken. Visp inn melk litt om gangen til glasuren har fått ønsket konsistens. Sausen skal være rennende, men samtidig kremet. Øs glasuren over pæren og strø over kanel.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?