Ingredienser
75 gjær for søte deiger
100 g smør eller margarin
5 dl melk
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 ts salt
1 ss kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 egg
ca. 15 dl hvetemel
100 g mykt smør eller margarin
Pensling
melk
Instruktioner
Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet. Tilsett melken og varm til 37 °C. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett sukker, sirup, salt, kardemomme og vaniljesukker. Rør i egget. Arbeid inn det meste av melet. La heve under klede i 30 minutter. Arbeid inn 100 g mykt matfett. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den kraftig. Del deigen i 35 emner som formes til kringler. Legg på plate med bakepapir og la heve i 30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i 10-12 minutter. Pensle med melk så snart de er tatt ut av ovnen. Avkjøl på rist.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.