Kardemommesnurrer med rabarbrasyltetøy

Saftige snurrer med mye smak av kardemomme. Disse kardemommesnurrene i langpanne er fylt med herlig, hjemmelaget rabarbrasyltetøy.

ca. 12 stk

PT2H
PT0M
Hvetebrød

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Rabarbrasyltetøy
150 g rabarbra
50 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker

Gjærdeig
25 g gjær
2 1/2 dl melk, romtemperert
75 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts malt kardemomme
6-7 dl hvetemel
1/4 ts salt

Kardemommefyll
100 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Sukker
1/2 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme

Pensling
Egg + salt + vann

Annet
10 g smeltet smør

Kardemommesukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts malt kardemomme

Instruktioner

Lag syltetøyet: Skyll og hakk rabarbra og jordbær i små biter. Kok med syltesukker i 4–5 minutter. Avkjøl i kjøleskap.

Lag deigen: Smuldre gjæren i en bolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sirup, kardemomme, smør og 2/3 av melet. Elt deigen glatt og smidig. Tilsett salt og mer mel til deigen slipper bollen. Hev under klede til dobbel størrelse, 20–30 minutter.

Lag fyllet: Visp sammen smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme.

Kjevle ut deigen til et rektangel, smør på fyllet, rull sammen og skjær i ca. 12 biter.

Legg bitene med litt mellomrom i en bakeform med bakepapir. Hev under klede i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle med egg, sprøyt syltetøy i midten av hver bolle. Stek midt i ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

Pensle med smeltet smør og dryss over kardemommesukker.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!