Ingredienser
Rabarbrasyltetøy
150 g rabarbra
50 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker
Gjærdeig
25 g gjær
2 1/2 dl melk, romtemperert
75 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts malt kardemomme
6-7 dl hvetemel
1/4 ts salt
Kardemommefyll
100 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Sukker
1/2 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
Pensling
Egg + salt + vann
Annet
10 g smeltet smør
Kardemommesukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts malt kardemomme
Instruktioner
Lag syltetøyet: Skyll og hakk rabarbra og jordbær i små biter. Kok med syltesukker i 4–5 minutter. Avkjøl i kjøleskap.
Lag deigen: Smuldre gjæren i en bolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sirup, kardemomme, smør og 2/3 av melet. Elt deigen glatt og smidig. Tilsett salt og mer mel til deigen slipper bollen. Hev under klede til dobbel størrelse, 20–30 minutter.
Lag fyllet: Visp sammen smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme.
Kjevle ut deigen til et rektangel, smør på fyllet, rull sammen og skjær i ca. 12 biter.
Legg bitene med litt mellomrom i en bakeform med bakepapir. Hev under klede i ca. 1 time.
Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle med egg, sprøyt syltetøy i midten av hver bolle. Stek midt i ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.
Pensle med smeltet smør og dryss over kardemommesukker.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.