Ingredienser
50 g gjær for søte deiger
100 g margarin
5 dl vann
½ dl Dansukker Mørk Sirup
1 ts salt
1 dl sesamfrø
1 dl knust bokhvete
3 dl revet gulost
1 ss malt karve
5 dl siktet rugmel
ca. 8 dl hvetemel
Pensling
1 egg
hel karve
flaksalt
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt margarin i en kjele, tilsett vannet og varm opp til fingervarmt (37 grader). Hell deigvæsken over gjæren, og rør til den har løst seg opp. Tilsett sirup, salt, sesamfrø, bokhvete, ost og karve. Arbeid deretter inn melet til deigen slipper bollens kanter. Dekk til og la den heve i 30 minutter.
Ta deigen over på et melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to like store biter som formes til lengder. Skjær hver lengde i 12 biter og rull hver bit til en lengde på ca. 60 cm. Brett hver lengde dobbel og tvinn den før den formes til en krans. Legg kransene på en stekeplate med bakepapir. La dem heve i 30 minutter.
Pensle kransene med sammenvispet egg og strø på karve og flaksalt. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på rist under et bakeklede.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.