Karvekranser

24 stk.

Karakter (11 stk)

Ingredienser

50 g gjær for søte deiger
100 g margarin
5 dl vann
½ dl Dansukker Mørk Sirup
1 ts salt
1 dl sesamfrø
1 dl knust bokhvete
3 dl revet gulost
1 ss malt karve
5 dl siktet rugmel
ca. 8 dl hvetemel

Pensling
1 egg
hel karve
flaksalt

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt margarin i en kjele, tilsett vannet og varm opp til fingervarmt (37 grader). Hell deigvæsken over gjæren, og rør til den har løst seg opp. Tilsett sirup, salt, sesamfrø, bokhvete, ost og karve. Arbeid deretter inn melet til deigen slipper bollens kanter. Dekk til og la den heve i 30 minutter.

Ta deigen over på et melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to like store biter som formes til lengder. Skjær hver lengde i 12 biter og rull hver bit til en lengde på ca. 60 cm. Brett hver lengde dobbel og tvinn den før den formes til en krans. Legg kransene på en stekeplate med bakepapir. La dem heve i 30 minutter.

Pensle kransene med sammenvispet egg og strø på karve og flaksalt. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på rist under et bakeklede.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.